Lauba je proslavila 8. rođendan uz svečano otvorenje izložbe ‘Edita Schubert’

U osam godina svog postojanja, LAUBA je postala nezaobilazno mjesto okupljanja kolekcionara, zaljubljenika u umjetnost i svih ljudi željnih urbanih događanja. Svoj osmi rođendan, uz prisustvo petstotinjak uzvanika proslavila je otvorenjem izuzetne izložbe ‘Edita Shubert’

”Velika je čast što naš osmogodišnji rad možemo proslaviti otvaranjem ove izuzetne izložbe
jedne od najcjenjenijih hrvatskih umjetnica 20. stoljeća, Edite Schubert. Laubin put ima jasnu viziju promoviranja suvremene umjetnosti i povezivanja umjetnika, kolekcionara i publike. Od svog otvorenja Lauba je laboratorij za suvremene umjetničke prakse i mjesto postavljanja trendova na regionalnoj kulturnoj sceni. Lauba je jedina kuća za ljude i umjetnost i naš rad bit će nastavljen u tom smjeru”; izjavila je je Jelena Pavlinušić, Laubina kustosica koja je otvorila izložbu.

Tridesetogodišnje umjetničko djelovanje Edite Schubert obilježeno je neprestanim istraživanjima različitih umjetničkih medija, koja su redovito rezultirala otkrićima posve originalnih tehnologija izvedbe radova i stvaranjem novog umjetničkog jezika. Postav u Laubi, javnosti predstavlja upravo djela iz svih umjetničkih faza, koja kreativno mišljenje i stvaralački opus ove hrvatske umjetnice smještaju u sam vrh europske umjetnosti zadnje četvrtine 20. stoljeća.

Proslava rođendana se nastavila Gallery party-em u Laubinom vrtu uz nastup mlade osječke glazbenice i kantautorice Aklee Neon i jazz ritmove s miks pulta DJ-a Bocce Sofistifunka.

Izložba će za javnost biti otvorena do 24. kolovoza, od ponedjeljka do petka od 14 do 22 sata i subotom od 11 do 22 sata. Razgledavanje i kupnja izloženih umjetnina moguće su uz ulaznicu po cijeni od 25 kn za odrasle i 10 kn za djecu.


Komentari