KULTNI PROGRESIVNI BRAZILSKI BEND: Zvukovi iz kutova Amazonske prašume (VIDEO)

FOTO: Flickr

Max i Iggor Cavalera, osnivači Sepulture, stižu u Tvornicu kulture 12. studenog u sklopu Return To Roots turneje.

Na koncertu će svirati kompletan album Roots i ostale najvažnije pjesme kultnog brazilskog benda.

Roots je šesto studijsko izdanje Sepulture i, s povijesnim odmakom od točno 20 godina, jedan od najvećih i najvažnijih metal albuma u povijesti. Nastao tri godine nakon prethodnika, Chaos A.D, pod producentskom palicom velikog Rossa Robinsona, album je donio moćnu mješavinu metala i originalnih zvukova Brazila (ponajviše perkusija) izvučenih iz najzabačenijih kutova Amazonske prašume.

Ovo progresivno remek-djelo teme je vuklo iz brazilske politike i kulture, a uz bend su ga kreirali Indijanci iz plemena Xavante te glazbenici poput Jonathana Davisa (Korn), Mikea Pattona (Faith No More), DJ Lethala (Limp Bizkit, House Of Pain), Davida Silverije (Korn) i Carlinhosa Browna. U konačnici je prodan u nevjerojatnih dva milijuna primjeraka.

Roots je ujedno i posljednji materijal Sepulture na kojemu je radio osnivač i vokal Max Cavalera koji je krajem 1996. napustio bend, osnovao Soulfly, ali i zahladio odnose s bratom Iggorom. Iggor je ostao član Sepulture do 2007. godine nakon čega odlazi, ali i ponovo pronalazi zajednički jezik s Maxom.

Ulaznice u pretprodaji iznose 100 kuna, a na dan koncerta cijena im raste na 120 kuna.


Komentari