Koncertna atrakcija Kozmodrum ovaj četvrtak u klubu Sax!

Foto: Kozmodrum promo

Koncertna atrakcija Kozmodrum u četvrtak, 15. veljače stiže u kultni zagrebački klub na krilima novog albuma “Gravity” koji se našao na brojnim listama najboljih domaćih albuma 2017. godine.

Kozmodrum čini moćna petorka vrhunskih instrumentalista, redom glazbenika poznatih po svojem radu u vrlo različitim poljima i oblicima glazbe, pa je ova postava idealna za otkrivanje novih zvukova, ali istovremeno ukorijenjena u tradiciju improvizacijske glazbe. Janko Novoselić, poznat po radu u grupama Tobogan i TBF, piše i obrađuje glazbu za ovaj ansambl u kojem u zadnjoj fazi sjedi za bubnjevima gdje vodi glavnu ritmičnu riječ. U postavi su i Ivan Kapec i Elvis Penava na gitarama, Goran Delač na basu i Hrvoje Galler na klavijaturama.

Kozodrum publici donosi novi stil klupske plesne glazbe, od milja nazvan Organic Dance Music čije su strukture preuzete iz elektronskih stilova kao što su techno, house, jungle i dubstep, a koriste se za stvaranje i sviranje novih skladbi, dok je u isto vrijeme forma preuzeta iz duge tradicije jazz i fusion glazbe te daje prostor glazbenicima ovog ansambla da ostvare neke sasvim nove spojeve. Kozmodrum u svom programu ima i obrade poznatijih skladbi iz svijeta elektronike, što ukazuje na glavni utjecaj ovog benda, a to je klupska plesna elektronika. U ovom slučaju ovdje se ta glazba izvodi na najmanje mogući elektronski način, uz korištenje sasvim “tradicionalnih” instrumenata; bubnjevi, gitare, klavijature. Tako dobivena je svježina koje često nedostaje u oba svijeta – onom elektronskom i onom bendovskom.

Tamo gdje završavaju mogućnosti tehnologije počinje povratak ljudskoj snazi koja iznova daje smisao toj istoj tehnologiji koju koristi. Kako to zvuči uživo saznajte u četvrtak u klubu Sax! i upoznajte nova kozmička prostranstva uz grupu Kozmodrum.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 30 kuna, odnosno 40 kuna na dan koncerta, a mogu se kupiti na blagajni kluba Sax! u Palmotićevoj ulici u radno vrijeme kluba.


Komentari