Deafheaven dolazi u Močvaru

FOTO: Press

Nakon 30.6. cijena će im biti 120 kuna, a na samom ulazu koštat će 150 kuna.

Kad su 2013. Deafheaven objavili sada već kultni drugi album “Sunbather” krenulo je natjecanje među kritičarima s obje strane Atlantika tko će o ovom odličnom izdanju ispisati više hvalospjeva. Njihov spoj black metala, shoegazea i post-rocka dočekan je kao neophodan dašak svježine, kako unutar metal, tako i unutar shoegaze odnosno post-rock scene, a nepregledan niz nagrada i naslova albuma godine koje je polučio nezabilježen je za jedan, u prvom redu, metal album.

Sve je počelo samo 3 godine ranije u San Franciscu kad su pjevač George Clarke i gitarist Kerry McCoy samostalno odsvirali i snimili demo CD, nakon čega su regrutirali još tri člana benda i krenuli s prvim nastupima. Nije im dugo trebalo da na sebe skrenu pažnju ozbiljnih igrača na sceni pa tako već iduće godine potpisuju za Deathwish Inc., etiketu u vlasništvu Jacoba Bannona, pjevača grupe Converge, za koju ubrzo izdaju i svoj prvi službeni album “Roads to Judah“. Reakcije publike i kritike bile su i više nego entuzijastične, a brojni utjecajni mediji poput NPR, Pitchforka ili AV Cluba uvrštavaju ga na svoje liste najboljih izdanja 2011. godine.

Bilo je jasno da su Deafheaven u strahovitom kreativnom uzletu pa tako u jeku promotivne turneje za “Roads to Judah” počinju s radom na novom izdanju za kojeg u početku nisu znali hoće li biti split, EP ili studijski album, ali su znali i rekli da će biti brži, mračniji žešći i daleko eksperimentalniji od prethodnika. Rezultiralo je to već spomenutim albumom “Sunbather” kojim su sebi širom otvorili vrata brojnih potencijalnih većih izdavača među kojima su odabrali sjajni nezavisni ANTI-, sestrinsku etiketu kultnog punk rock izdavača Epitaph Records, etiketu posvećenu izazovnijoj i eksperimentalnijoj glazbi, a koja je postala domom legendarnog Toma Waitsa, ali i brojnih mladih nadarenih glazbenika poput našoj publici već znanih Algiers.

2015. godine “Sunbather” dobiva nasljednika u vidi još jednog izvrsnog albuma “New Bermuda“, i premda su već tada trebali po prvi put zakoračiti u Hrvatsku, promjena rasporeda turneje ih je odvukla iz ovih krajeva. Zato će svoj novi nadolazeći album “Ordinary Corrupt Human Love“, iza kojeg ponovo stoji ANTI-, predstaviti našoj publici na željno iščekivanom koncertu u Močvari 13.10. ove godine.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 100 kn su već u prodaji putem web shopova Dirty Old Shopa (Tratinska 18) i Rockmarka (Berislavićeva 13), dok će se hard copy ulaznice u prodaji moći kupiti od srijede, 13.6. Nakon 30.6. cijena će im biti 120 kuna, a na samom ulazu koštat će 150 kuna.


Komentari