Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja u Lisinskom

Facebook

Zagrebačka filharmonija održat će tradicionalni, sedmi po redu Koncert za život za Zakladu Ana Rukavina u srijedu, 30. ožujka u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Koncert koji se održava u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, ove će godine uveličati glazbene obitelji: Giorgio Surian sa sinovima, Giorgiom Jr. i Stefanom te Ivica Šarić sa sinovima, Ivanom i Leonardom. Njihov će se nastup održati pod ravnanjem renomiranog dirigenta Ive Lipanovića, a pridružit će im se i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, zbor s višedesetljetnom tradicijom.

“Koncertom za život još jednom želimo podsjetiti da je lijek kojim možemo spašavati teško oboljele diljem svijeta – u nama. Pozivamo sve građane da nam se pridruže na koncertu te uživaju uz zvukove nekih od najljepših svjetskih glazbenih ostvarenja. Hvala Zagrebačkoj filharmoniji što nam pomaže da nastavimo ostvarivati svoju misiju“, izjavila je upraviteljica Zaklade gospođa Marija Rukavina.

“Uz najljepše arije iz popularnih opera: Nabucca, Rigoletta, Carmen, Figarovog pira, veselo i raspjevano proslavit ćemo Anin rođendan, prve dane proljeća, prisjetiti se maestra Vjekoslava Šuteja… jednom riječju, slavit ćemo život. I zato pozivamo sve ljude koji prepoznaju važnost ovakvih humanitarnih akcija da nam se pridruže u srijedu na koncertu. Zagrebačka filharmonija ponosna je što je dio velike obitelji Zaklade Ana Rukavina“, izjavio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch.

Dosadašnjim djelovanjem Zaklade omogućeno je 59 transplantacija darivatelja iz hrvatskog Registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu čime je oboljelima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život. Od 150 građana koliko ih je bilo upisano na početku rada Zaklade, danas je taj broj povećan na 50.832 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.


Komentari