KONCERT TVRTKA STIPIĆA: Najdraže skladbe posvećuje rodnom Zagrebu

Ukoliko ste ljubitelj filma Tko pjeva, zlo ne misli i znate svaki glazbeni broj iz tog filma, ovo je koncert za vas!

Tvrtko Stipić pjeva najljepše šlagere u Gradskom kazalištu Komedija 20. studenog, s početkom u 19.30 sati, na adresi Kaptol 9, u Zagrebu.

Program koncerta posvećenog Zagrebu obuhvaća najljepše šlagere između 2 svjetska rata prošlog stoljeća. Bit će tu šlageri iz Tko pjeva, zlo ne misli poput klasika Ja ljubim, Noćas, Zar ne znaš. Tu je i nezaboravni šlager kao Kaži zašto me ostavi, Nicosa Gounnarisa kojeg su s makedonskog prepjevali veliki majstori poput Jimmija Stanića i Zvonimira Krkljuša.

Bit će zastupljeni hrvatski kompozitori, poput Nenada Grčevića koji je pravi majstor za šlagere onog vremena, s Jesenska ruža i Snivaj. Naravno, bit će tu i Piši mi te pjesma od koje je sve ovo i krenulo Živjeti. Bit će tu još mnogo hitova, a i gostiju iznenađenja. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta Komedija ili online na ulaznice.hr.

To su ujedno i pjesme s albuma „Živjeti“ (u izdanju Aquarius Recordsa), opernog tenora zagrebačkog HNK Tvrtka Stipića, diskografskog debitanta u 46-oj (r. 1970. u Zagrebu), i vjerojatno ćete ostati zatečeni barokno bogatim aranžmanima njegova producenta Tonija Eterovića, majstorskom svirkom njegovih starih glazbenih frendova iz etabliranih bandova Tango Appasionato, Paganini Band, ali prije i povrh svega Stipićevim jedinstvenim glasom i njegovom iskusnom, uživljenom, znalačkom, šarmerskom i šmekerskom izvedbom.

Taj, nazovimo ga labour of love, mjesto gdje zanat i virtuoznost susreću istinsku ljubav, da ne kažemo zaluđenost glazbom, Stipića i njegovih „partnera u zločinu“ doživio je iznimno uspješnu promociju u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt 28. lipnja o.g. I sada je konačno došao trenutak da i šira javnost uživo osjeti taj začudni umješak tanga, bossa nove, gypsy swinga, kabarea, valcera i kojekakvih još glazbenih divota u nadahnutom čitanju Stipića i njegovih jataka. Tvrtko Stipić ovaj koncert na kojem će izvesti neke od svojih najdražih skladbi posvećuje svom rodnom gradu Zagrebu i obećava nezaboravnu večer glazbe, emocija i nostalgije uz ponekog gosta iznenađenja.


Komentari