Koncert ‘Potraži me u predgrađu’ na gornjogradskoj pozornici Ljetne scene Amadeo

Matija Dedić i Merima Ključo predstavit će se zagrebačkoj publici koncertom ‘Potraži me u predgrađu’ u četvrtak 19. srpnja na gornjogradskoj pozornici Ljetnu scenu Amadeo.

Matija je vrsni pijanist i jazz glazbenik koji je od samih početaka, uz Gabi Novak i Arsena Dedića, zaštitno lice Scene Amadeo, a posljednjih godina svojim brojnim nastupima na svjetskim pozornicama sve više osvaja i međunarodnu glazbenu scenu. S njim će nastupiti Merima Ključo, poznata europska i svjetska harmonikašica, čiju je sjajnu interpretaciju publika Scene Amadeo imala prilike slušati na njenim nezaboravnim koncertima sa Miroslavom Tadićem i na hrvatskoj praizvedbi njenog glazbenog dragulja, Sarajevske Hagade.

Na koncertu publici će, između ostalih,  predstaviti skladbe s albuma Male ljubavi (susreti) koji je nagrađen ovogodišnjom nagradom Porin za najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) te najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za pjesmu “Potraži me u predgrađu”.

Na repertoaru koncerta naći će se, između ostalih,  i jedanaest skladbi s tog albuma – interpretacije klasika Arsena Dedića „Odlazak“, „Otkako te ne volim“, „Vraćam se“ „0  mladosti“ i „Što me čini sretnom“, zatim Gibonnijev „Divji cvit“, „Nije htjela“ Kemala Montena, tradicionalne „Što te nema“ i „Kradem ti se u večeri“ te legendarne skladbe Zdenka Runjića „Potraži me u predgrađu“ i „Molitva za Magdalenu“…., u jednom sasvim novom ruhu.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Demetrovoj 1 te putem web stranica www.ulaznice.hr i www.eventim.hr. U slučaju kiše koncert će se održati u petak, 20.07. s početkom u 21 sat.


Cijena ulaznice iznosi 130,00 kuna.

Komentari

loading...
-->