KONCERT MATIJE DEDIĆA: ‘Aresenu u spomen’ na sceni Amadeo

Foto: Mare Milin

ŠTO: Koncert u čast Arsena Dedića

KADA: u ponedjeljak 4. srpnja 2016. 

GDJE: Scena Amadeo, Demeterova 1

Nakon zapaženog nastupa u ZKM-u Matija Dedić će na Sceni AMADEO predstaviti svoj danas već kultni album MATIJA SVIRA ARSENA točno  (4.7.) na godišnjicu posljednjeg Arsenovog koncerta u životu na kojem je nastupio zajedno sa Gabi Novak, Leom Deklevom i maestrom Brankom Bulićem Bulom. Radilo se o dobrotvornom koncertu čiji je prihod bio namjenjen humanitarnoj akciji KORAK U ŽIVOT.

Njegovim odlaskom svijet je izgubio genijalnog glazbenika, kantautora i pjesnika, a Scena AMADEO dragog prijatelja, čovjeka čija je potpora bila presudna u vremenima kada smo se s pravom pitali ima li smisla nastaviti dalje. Jer, Arsen je volio Amadeo, a Amadeo je volio i voli Arsena!

Za vrijeme koncerta publika će imati priliku vidjeti izbor fotografija sa brojnih Arsenovih nastupa na Sceni AMADEO, ta nakon koncerta projekciju dokumentarnog  filma o Arsenu  MOJ ZANAT redatelja Mladena Matičevića.

U svom komentaru Matijinog koncerta Matija svira Arsena A. Dragaš je napisao:

“Otkako je otišao Arsen, na neki smo način svi ostavljeni sami poput pseta… srećom, Matija je tu da nam ponudi nova “čitanja” očevih skladbi, kao ljekovitu osobnu misiju, prekrasnu glazbu za naše razgovore sa svojim najmilijim pokojnicima i pozivnicu drugim talentiranim izvođačima da prilože vlastita “čitanja” Arsenove besmrtne pjesmarice koja može istrpjeti stilski raznolike pa i drastično drugačije verzije.”

Cijena ulaznice: 90,00 kn

U slučaju kiše koncert će se održati u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Komentari