Kolovoz u Zagrebu nikad nije bio zabavniji: Donosimo vam najbolje ljetne događaje

Dosadni ljetni dani na praznim gradskim ulicama, stvar su prošlosti. Osim što Zagreb ruši sve rekorde tijekom turističke sezone, iz godine u godinu sve je više kreativnih i atraktivnih događaja u metropoli.

Ako ne znate kako iskoristiti kolovoz u Zagrebu, donosimo vam popis najatraktivnijih događanja.

Ljeto kod Matoša

Caffe de Matoš osvojio je naša srca tijekom Adventa u Zagrebu, a na oduševljenje Zagrepčana, osvanuo je i u ljetnjem izdanju naGornjem gradu – “Ljeto kod Matoša”.

Ljeto kod Matoša započelo je 20. srpnja, a traje do 20. kolovoza 2018. godine. Kako biste znali što je sve Matoš pripremio za vas, donosimo program događanja na ovoj šarmantnoj lokaciji.

Art Park

Najljepši parkić u centru Zagreba, onaj između Tomićeve, Ilice i Strossmayerovog šetališta ponovno je oživjeo uzbudljivim cjeloljetnim programom, sada već poznatim kao Art Park.

FOTO: Facebook / Art Park

Ugodna ljetna popodneva u parku, galerija na otvorenom koja će se upotpunjavati novim radovima te raznovrstan svakodnevni program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, ostaju glavne odlike trećeg izdanja Art Parka.

Piknik na Vranicanijevoj poljani

I ove godine tijekom kolovoza Mali piknik na gornjogradskoj Vranicanijevoj poljani rasprostro je svoje dekice s pogledom na grad i ispričati drugačiju ljetnu piknik-priču na jednoj od najljepših gradskih lokacija.

Svakog četvrtka u kolovozu od 18 do 23 sata Mali piknik će nuditi kratki i slatki predah sakriven od gradske vreve, pretvarajući Vranicanijevu poljanu na Gornjem gradu u ugodnu gastro-oazu za ljetno osvježenje namjernih ili slučajnih prolaznika.

Izaberite svoju dekicu, ugodno se smjestite i uživajte u opuštenom piknik-druženju u starogradskom ambijentu i šarmantnoj atmosferi s najljepšim pogledom na grad.

 

Pop Up Summer Garden

Ljetno kino bez zelene oaze Pop Up Summer Garden ne možemo niti zamsiliti. Stoga, uoči i nakon projekcija na Ljetnoj pozornici Tuškanac sve do rujna možete potražiti osvježenje u Dogs & Movies Caffeu i u jedinstvenom ljetnom vrtu Pop Up Summer Garden koji nudi brojna osvježenja, ukusne zalogaje, glazbeni program i mnoštvo drugih sadržaja.

FOTO: Dražen Komar

Ljetna pozornica Tuškanac

Ljetne zagrebačke večeri ponovno su rezervirane za izlazak u najljepše gradsko kino pod vedrim nebom. Ljetna pozornica Tuškanac, od subote 9. lipnja započela je novu sezonu filmskih projekcija. Projekcije filmova na Ljetnoj pozornici Tuškanac počinju u 21:30 h odnosno u 22 h. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac sat i pol prije projekcije. Projekcije su dog-friendly, a detalje provjerite ovdje.


Komentari