Kolovoz u Zagrebu: Donosimo popis događanja

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ako ste mislili da će grad biti prazan i dosadan, prevarili ste se.

Prošli su oni dani kada je ljeto u Zagrebu bilo suhoparno i bez programa. Donosimo vam popis događanja uz koje možete kratiti vruće ljetne dane i noći.

Ljeto na Strossu

Ova manifestacija u samom centru grada traje do 5. rujna, a tamo vas čeka obilje glazbe, plesa i zabave.

FOTO: Dražen Komar
FOTO: Dražen Komar

Ljetne noći Teatra EXIT 2017.

Predstave Malo blago i Stilske vježbe možete pogledati do 2. kolovoza, a u slučaju kiše predstave će se održati pola sata kasnije od najavljenog termina u Teatru EXIT, Ilica 208. Malo blago na rasporedu je 1. kolovoza u 21 sat u Muzeju za umjetnost i obrt, a Stilske vježbe održavaju se 2. kolovoza, također, u 21 sat u Muzeju za umjetnost i obrt. Ulaznice su 65 kuna.

32. Zagrebačko histrionsko ljeto, Ljetna pozornica Opatovina

Kultni Histrioni i ovog ljeta pripremili su bogat program, a detaljno da možete proučiti OVDJE. Histrionsko ljeto traje do 2. rujna.

Koncert The Killsi

U zagrebačku Tvornicu 19. kolovoza dolaze The Kills. Jedan od najznačajnijih indie rock bandova posljednja dva desetljeća premijerno nastupa u Hrvatskoj, a cijena karata sada je 140 kuna, a na dan koncerta (ako ostane karata) cijena će biti 160 kuna.

Koncert Duran Duran

Kultni bend dolazi 29. kolovoza na Šalatu, a cijena karata u rasponu je od 230 do 370 kuna.

Filmovi na ljetnoj pozornici Tuškanac

Program prikazivanja najnovijih filmskih hitova u šumi nastavlja se i u kolovozu. Ovaj mjesec otvorit će aktualni dokumentarci, a u nastavku kolovoza možete pogledati neke od svojih omiljenih superheroja poput Spidermana, a tu je i SF program s Valerianom i Planetom majmuna. U nastavku mjeseca slijedi tjedan glazbenih filmova, te tjedan najnovijih filmova poput Dunkirka.

Filmove u prirodi možete progledati od 1. kolovoza do 3. rujna, na adresi Dubravkin put b.b., a ulaznice su 25 kuna.

FOTO: Press
FOTO: Press

Mali piknik

Na jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija, Vranicanijevoj poljani, rasprostrt će se dekice za piknik s prekrasnim pogledom na grad. Tamo će vas dočekati sezonski stolovi lokalnih OPG-ova, a moći ćete složiti i svoju platu za piknik, te upoznati male proizvođače. Mali piknik na rasporedu je svakog četvrtka u kolovozu od 18 do 23 sata.

FOTO: Mali piknik/ Facebook
FOTO: Mali piknik/ Facebook

Festival orgulja u katedrali

U katedrali ćete u tri termina, 3.kolovoza, 10. kolovoza i 24. kolovoza, moći uživati u veličanstvenim orguljama. Ulaz je besplatan, a romantičnim zvucima orgulja častit će vas domaći i strani glazbenici.

Filmovi na Ljetnom kinu Gradec

Već osmu godinu zaredom iza crkve sv. Katarine, na prednjem dijelu platoa Gradec, svakog dana u 21 sat održavaju se projekcije. Na platnu pod vedrim nebom možete pogledati festivalske filmove, hrvatske klasike i dokumentarce. Ova manifestacija kreće 3. kolovoza i traje do 3. rujna, a ulaznice za projekcije su besplatne uz naručeno piće.

Plesne večeri na Zrinjevcu

Pripremite plesne cipelice jer se na Zrinjevac vraćaju popularni plesnjaci na kojima su se rađale mnoge prve ljubavi. Čekaju vas open-air rock, evergreeni, jazz, swing, tango i salsa koncerti i to od 4. kolovoza do 13. kolovoza. Ulaz je besplatan.

commons.wikimedia.org
commons.wikimedia.org

Promenadni koncerti na Zrinjevcu

Iz paviljona izgrađenog 1891. godine odzvanjat će valceri, koračnice, popularni brojevi iz opereta, jazz standard i evergreeni. Na vama je da se četiri subote u kolovozu (05.08., 12.08.,19.08.,26.08.) ujutro između 11 i 13 sati uputite do Zrinjevca i uživate u promenadnom povratku u prošlost.

Hanžekovićev memorijal

Ni za ljubitelje sporta neće biti dosadno u Zagrebu. Već tradicionalno se održava atletski miting na kojem će nastupiti naše i strane najveće zvijezde. Prvog dana mitinga na Sveučilišnoj livadi održava se natjecanje u bacanju kugle za muškarce, a drugog na Sportskom parku Mladost svih ostalih 15 disciplina s natjecateljima iz 40 država, uključujući našu Sandru Perković i Saru Kolak.

 


Komentari