KOLIKO POZNAJETE SVEMIR? Zanimljiva predavanja tijekom Tjedna Svemira

FOTO: Pixabay

Tijekom međunarodnog Tjedna Svemira, u srijedu 5. listopada i četvrtak 6. listopada 2016., u Tehničkom muzeju Nikola Tesla očekuju Vas interesantna predavanja.

World Space Week traje od 4. do 10. listopada.

  • U srijedu 5. listopada 2016. u 18 sati u kinodvorani Muzeja održati će se popularno-znanstveno predavanje za građanstvo na temu: Svemirski letovi jučer, danas, sutra.

Predavač je Ante Radonić. Predavanje se održava povodom ulaska u 60. godinu svemirske ere. Upravo prije 59 godina (4. listopada 1957.) lansiran je prvi umjetni Zemljin satelit “Sputnik – 1” čime je praktično čovječanstvo ušlo u svemirsku eru.

Uz mnoštvo fotografija upoznat ćete se sa povijesnim svemirskim letovima i saznati što se danas radi na polju astronautike. Što možemo očekivati u budućnosti? Govorit ćemo i o upravo objavljenoj viziji velikog poduzetnika Elona Muska. Kako je Elon Musk zamislio putovanja na Mars?

  • U četvrtak, 6. listopada 2016. u 18 sati u planetariju Tehničkog muzeja “Nikola Tesla” održati će se popularno-znanstveno predavanje za građanstvo na temu: Koliko poznajemo svemir?

Predavač jer Ante Radonić. Pod umjetnim svodom kupole planetarija upoznat ćete se sa zvijezdama i planetima. Pričat će o tome kako s našim planetom jurimo strahovitom brzinom kroz svemirski prostor. Bit će riječi i o starosti Svemira, o njegovom ubrzanom širenju i o njegovoj veličini.

Ulaz na predavanja je besplatan, a ulaznice se mogu podignuti na blagajni Muzeja na dan predavanja. Broj mjesta je ograničen.


Komentari