Koliko Chewbacca ima godina? Pronašli smo ekipu koja zna odgovor

flickr.com

Fanovi Zvjezdanih Staza, Ratova zvijezda te znanstvene fantastike postoje i u Zagrebu! Donosimo vam popis najpoznatijih ZF-ih udruga u gradu.

Iako znanstveno fantastična scena u Zagrebu postoji već dugi niz godina(preko 40), danas u doba olakšane internetske komunikacije, ZF-a scena postaje sve veća.

Uz kultni zagrebački SFeraKon, koji je poznat kao najveća konvencija ljubitelja znanstvene fantastike u Hrvatskoj, u glavnom gradu možete pronaći brojne udruge kojima je samo nebo granica.

Donosimo vam popis četiri najpoznatije i najaktivnije znanstveno fantastične udruge u Zagrebu.

SFera

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera osnovano je 1976. godine u Zagrebu. Od tada neprekinuto djeluje kao neprofitna kulturna organizacija na području grada Zagreba i Hrvatske. Osnovni cilj Društva je združiti ljude koje interesiraju znanstvena fantastika i srodni žanrovi (fantasy, nadnaravni horor) te znanost općenito. Oni su uz to i glavni krivci za najveću znanstveno-fantastičnu konvenciju u Hrvatskoj (SFeraKon).

USS Croatia

USS Croatia je Udruga ljubitelja Zvjezdanih staza koja je osnovana još 2000. godine. Udruga okuplja zaljubljenike u kultnu seriju nastalu 60-ih godina prošlog stoljeća.

“Kao pravi trekkeri i trekiji, trudimo se prihvatiti svakog novog člana bez predrasuda, bitno je samo da s nama dijeli taj san o Star Trek svijetu budućnosti koji svi dijelimo s tvorcem Gene Roddenberry-jem“, kažu hrvatski fanovi.

Trenutno udruga broji 30-tak aktivnih članova, a redovno na sastancima četvrtkom okupi oko desetak članova.

Mos Croatia Spaceport

Udruga ljubitelja Zvjezdanih ratova ‘Mos Croatia Spaceport’, udruga je ljubitelja kultnog filmskog serijala Ratovi zvijezda.

Aktivnosti Udruge su raznovrsne, a sastoje se od druženja članova, dijeljenju ljubavi prema Star Warsima, SFu i raznim igrama zasnovanih na direktnoj interakciji ljudi (RPG, CCG i sl.).

Starbase Cantina

Starbase Cantina još je mlada udruga ljubitelja znanstvene fantastike koju je oformilo desetak mladih entuzijasta u ljeto 2010. s ciljem popularizacije znanstvene fantastike i, kako kažu, širenjem dobrog duha među svim rasama u svemiru!

Članovi se sastaju na dvije lokacije u Zagrebu kada igraju razne društvene igre vezane uz znanstvenu fantastiku. Uz to često skupa gledaju razne serije na tu tematiku i filmove te diskutiraju o ključnim problemima u svemiru, poput razloga zašto je kapetan Picard ćelav ili koliko Chewbacca ima godina?

Od nedavno imaju i posebnu sekciju koja također okuplja ljubitelje Zvjezdanih Staza, a zove se – Deep space Risa – Ljubitelji Zvjezdanih Staza Hrvatska.

Putovanja iznad granica mogućega, svoje mjesto su pronašla i u glavnom gradu Hrvatske. Zato drugi put kada poželite prodiskutirati o svojim najdražim svemirskim junacima, zavirite u neku od ovih zagrebačkih udruga i otputujte hrabro gdje još nitko nije kročio…


Komentari