Kokteli, ležaljke, pijesak i knjige: Park Zrinjevac i ove godine postaje najpopularnija zagrebačka plaža

Zagrebačko More knjiga, jedinstvena manifestacija promocije knjiga i čitanja, i ove će godine pretvoriti park Zrinjevac u najpoželjniju plažu grada. Na radost svih ljubitelja knjiga i dobre zabave organizatori su pripremili više od 300 besplatnih naslova te preko 100 sati kulturnog i zabavnog programa. Ovogodišnje More knjiga započinje 29. lipnja i trajat će sve do 8. srpnja, a za zainteresirane posjetitelje bit će otvoreno svakoga dana od 10 do 24 sata.

Tijekom desetodnevnog programa posjetitelji će tako imati priliku uživati u jedinstvenom ljetnom ambijentu plaže te svim popratnim ljetnim sadržajima – koktelima, ležaljkama, pijesku, besplatnim naslovima na hrvatskom i engleskom jeziku nadohvat ruke, novoobjavljenim naslovima, ali i prigodnim popustima na sve naslove koji će se moći kupiti za vrijeme trajanja Mora knjiga.

Tajne filmske projekcije, glazbene večeri i more knjiga

„Ovogodišnji program manifestacije, koja je proteklih godina privukla velik broj domaćih i stranih ljubitelja čarobnog svijeta knjiga, krije brojne zanimljive detalje. Dovoljno je reći da smo pripremili tajne filmske projekcije u suradnji s našim prijateljima iz Motovun Film Festivala, a za zaljubljenike u glazbu pripremili smo i nastupe DJ-eva u suradnji s Hrvojem Jelinčićem te DJ kolektivom Frühstück u predivnoj zelenoj oazi koju nudi park Zrinjevac“, istaknula je organizatorica Mora knjiga Ana Marija Žužul u najavi programa.

Uz popratni zabavni program, potrebno je posebno istaknuti kako će tijekom radnih dana svi posjetitelji od 16 do 18 sati imati mogućnost kupnje knjiga uz posebne popuste, u sklopu Happy Houra koji je već tradicionalan dio zagrebačkog Mora knjiga.

„Ovim projektom želja nam je svim ljubiteljima knjige ponuditi priliku da obogate svoje privatne knjižnice novim naslovima po promotivnim cijenama. U isto vrijeme želja nam je stvoriti događaj koji će biti zanimljiv i atraktivan sve većem broju stranih gostiju koji i u ljetnim mjesecima posjećuju Zagreb. Stoga nam je posebno drago da su i ove godine Lumenov projekt More knjiga prepoznali i podržali Turistička zajednica Grada Zagreba i Ministarstvo kulture, što je samo još jedna potvrda kako smo u protekle tri godine uspjeli stvoriti događaj po mjeri brojnih posjetitelja koje pozivamo da nam se pridruže i ove godine“, dodala je Ana Marija Žužul osvrnuvši se na prva tri izdanja zagrebačkog Mora knjiga

Za izgled ovogodišnje plaže Mora knjiga zaslužni su konceptualni umjetnik Mario Miše i arhitektonski studio B!RO. Njihova zajednička vizija Mora knjiga prostirat će se ove godine na preko 300 m², a inspirirana je beduinskom kulturom.

Komentari

Komentari