KNJIGOLJUPCI, NE PROPUSTITE! Počinje sedmodnevni Festival svjetske književnosti

Ove godine Festival je posvećen talijanskim piscima i stripašima.

Četvrti po redu Festival svjetske književnosti održat će se od 4. do 11. rujna. Ove godine posebnu pozornost posvetit ćemo Italiji – njezinim piscima i stripašima. Uz talijanske autore dolaze nam autori iz još 15 zemalja svijeta. Od brojnih novosti koje Festival donosi ove godine najvažnijom smatramo to što ćemo zahvaljujući partnerima, prije svega Gradskoj knjižnici Marka Marulića i entuzijazmu Nebojše Lujanovića, Festival, uz Zagreb, održati i u Splitu.

Sve počinje dvama pretprogramima u četvrtak 1. rujna u 20 sati: u Talijanskome institutu za kulturu otvorit će izložbu likovnih djela hrvatskih umjetnika nastalih prema motivima književnih djela autora koji nastupaju na Festivalu te izložbu portreta festivalskih autora.

Festival otvaramo s jednim od najvažnijih suvremenih svjetskih pisaca, velikanom talijanske književnosti Claudijem Magrisom, s kojim će o njegovu najnovijem romanu Obustaviti postupak u prijevodu Ljiljane Avirović razgovarati programski voditelj Festivala Seid Serdarević.

Festival će se održavati u Kinu Europa i Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu te u Knjižnici Marka Marulića u Splitu.

Sve informacije pratite na mrežnoj stranici. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.


Komentari