KLUPSKA SCENA: Biraju se najbolji festivali i klubovi elektroničke glazbe

Ultra Europe

Žele da se mladi uključe u glazbeno stvaralaštvo.

Dodjela nagrada održava se u utorak, 15.11.2016. na lokaciji: Kino Forum (SC Stjepan Radić), Zagreb s početkom u 20 sati.

Inicijativom projekta Klubskascena.hr koji slavi 15 godina postojanja pokrenuta je dodjela nagrada “Ambasador” koja će u čak 47 kategorija obilježiti najbolje festivale (poput Ultra Europe, Sonus, Outlook, InMusic), klubove, performere, produkciju i destinacije elektroničke glazbe.

Kao prva Hrvatska nagrada koja se dodjeljuje akterima elektroničke scene, Ambasador predstavlja važan iskorak u prepoznavanju vrlo bitne skupine glazbenika koja svake godine privlači brojne, mahom strane goste na njihove nastupe. Zadovoljni dosadašnjim uspjehom i razvojem odlučili smo zakoračiti na slijedeću stepenicu promidžbe i revitalizacije klupske kulture i životnog stila.

Želja nam je nagradom „Ambasador“ umjetnicima iz Hrvatske odati priznanja za ostvarenja na polju glazbenog stvaralaštva posljednjih godinu dana, te također potaknuti mlade urbane ljude da upoznaju ovu kulturu i jednog dana budu njeni sudionici.

Rođendanski program uključuje sedmodnevni program tj. umjetničke, edukativne i glazbene forme. Sve je započelo u Splitu otvaranjem izložbe „Kako izgledaju klubovi jutro poslije?“, koja se sinoć, u četvrtak 10. studenoga u 19h otvorila u Zagrebu. (Pločnik, Međimurska 21).

„Jezgra“ je besplatan konferencijsko-edukativni program koji će od 13. do 17. studenoga održavati u Pločniku (Međimurska 21), VERN (Iblerov Trg 10, Importane Galleria), EMI učilište (Trnjanska cesta 5a). Osim što se radi o velikoj obljetnici ovaj projekt se organizira i zbog nedostatka platformi koji razvijaju elektroničku scenu i općenito pomažu edukaciji mladih urbanih ljudi da se upoznaju sa mogućnostima djelovanja na glazbenoj sceni.

Kroz edukativni program okupit ćemo aktere elektroničke glazbene industrije, a posjetitelje očekuju radionice elektroničke glazbe kroz produkciju i DJ miksanje, prezentacije DJ opreme, predavanja, diskusije, preslušavanja novih singlova, slušaonica vinyla, projekcije filmova, a sve će to ponijeti naši renomirani brendovi, DJ-i, producenti, PR-ovi i akteri scene koji će svoje znanje prenijeti dalje


Komentari