Kino Europa nudi besplatan program za sve male filmoljupce

Kino Europa

U sklopu svog projekta Kino Bibijada zagrebačko kino Europa tijekom ljetnih praznika, do 1. rujna, priprema niz besplatnih projekcija filmova za djecu, svake nedjelje u 17 sati.

Zagreb Film Festival i kino Europa donose ukupno 21 projekciju devet filmskih naslova prikazanih tijekom godine u sklopu redovnog programa Kina Bibijada i na KinoKino Festivalu.

U programu je i film koji je na ovogodišnjem KinoKino Festivalu osvojio nagradu dječjeg žirija za najbolji film “Brailleovo srce”, priču o neustrašivoj mladoj čelistici, koju je dječji žiri nagradio jer je “probudio najviše emocija u nama te nas je naveo da pratimo svoje snove bez obzira što nam stajalo na putu”.

Prikazat će se i pobjednički filmovi prema odluci profesionalnog žirija s protekla dva izdanja festivala, njemački “Oči u oči” i nizozemsko-hrvatsko-belgijski “Dan kada je moj otac postao grm”.

Među odabranim filmovima je i australski “Crveni pas: Početak”, danski “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški”, talijanski “Leo da Vinci: Misija Mona Lisa”, belgijsko-nizozemsko-švedsko-norveški “Dječak u oblacima”, češki “Pat i Mat na filmu”.


Ulaz je slobodan uz prethodno preuzimanje besplatnih ulaznica na blagajni kina Europa. Broj besplatnih ulaznica je ograničen.

Tijekom trajanja ljetnog programa prikupljat će se radovi mlade publike inspirirane odgledanim filmovima, te će se prije zadnje projekcije, u subotu 1. rujna, organizirati njihova izložba i dodjela nagrada za najvjernije posjetitelje.

U prošloj školskoj godini programe Kina Bibijada u kinu Europa, Bibijadu i Bib Plus na Zagreb Film Festivalu, te drugo izdanje KinoKino Festivala posjetilo  više od devet tisuća djece i mladih.

Kino Europa je u ljetnim mjesecima pripremilo i jedan ‘nefilmski’ projekt – prvi zagrebački hotel za biljke. Sve one koji odlaze na odmor i nemaju nikoga da im zalijeva ‘zelene ljubimce’ pozivaju da ih s povjerenjem donesu na šank ili u dućan, gdje će tu brigu na sebe preuzeti “vrijedan zelenoprsti tim” kina.

Komentari

loading...
-->