Kino Europa danas je poprište najispirativnijeg događaja 2018. godine

Danas je u zagrebačkom kinu Europa započela deveta godišnja konferencija TEDxZagreb. O tome kako su i kada pronašli razloge za zadovoljstvo govorit će istaknuti pojedinci iz svijeta športa, umjetnosti, kulture i znanosti. Svaki od 19 govornika će u svojem izlaganju okupljenoj publici predstaviti svoje životne priče i iskustva kojima će ih nastojati inspirirati da i sami, u svakodnevnim aktivnostima poput odlaska u kino, obiteljskog ručka ili u šetnji s najmilijima pronađu priliku da budu sretni i zadovoljni. Nositelj licence za Hrvatsku, Karlo Matić rekao je prilikom otvorenja: „Za sve nas, zadovoljstvo predstavlja idealan bijeg od gužve, stresa i loših vijesti. Zapravo je potrebno vrlo malo toga da u svoje živote unesemo zadovoljstvo koje će nas učiniti sretnima. Mnogo je zadovoljnih ljudi oko nas. Osvrnimo se oko sebe i sigurno ćemo pronaći nekoga tko je zadovoljan i tko će s nama htjeti podijeliti taj recept. TEDxZagreb je zbog toga najinspirativniji ovogodišnji događaj i idealno mjesto gdje možemo razmijeniti pozitivne, inspirirajući ideje te jedni na druge utjecati da postanemo sretniji i zadovoljniji“.

Ovogodišnju konferenciju TEDxZagreb svojim je inspirativnim govorom otvorio Emilio
Menđušić, voditelj sokolarskog centra, a u prvoj sesiji će potom govoriti i redatelj Krešimir
Dolenčić, planinar Damir Gobec, komunikolog David JP Phillips, basejumper Robert Pečnik
i sportašica Dina Levačić.

U drugoj sesiji, svoja će iskustva o zadovoljstvu publici predstaviti poduzetnik Nenad Bakić,
inovator Ivan Vidaković, znanstvenica Željka Fuchs, informatički edukator Hrvoje Balen,
startup poduzetnik Albert Gajšak, popularizator znanosti Hashem Al-Ghaili i plesni koreograf Igor Barberić. Što za njih predstavlja zadovoljstvo i kako su svojim radom i pogledom na život postali zadovoljni govorit će i arhitekt Ante Vrban, DJ, redatelj, scenograf i kvizoman Mario Kovač, psiholog i balonaš Igor Mikloušić, istraživački novinar Robert Tomić Zuber, avanturist Aron Anderson te pjevačica Danijela Martinović. Za glazbeni užitak pobrinut će se Maja Bajamić i Aklea Neon, a program će voditi Petra Habdelić i Ana Mitar.

TEDxZagreb organizira se u sklopu globalne platforme TED koja okuplja entuzijaste u više od 190 zemalja širom svijeta, s ciljem promocije ideja vrijednih širenja, inspirativnih priča te pozitivnih stavova i razmišljanja koje mogu doprinijeti stvaranju boljeg i ljepšeg mjesta za život.

Posebnost svih događaja koji se organiziraju pod okriljem TED-a je to što su svugdje u svijetu organizatori ovih događaja, pa tako i konferencije TEDxZagreb, volonteri kojima u njihovom inspirativnom djelovanju podršku pružaju publika i sponzori.

Važno je napomenuti i kako se radi o jedinstvenom događaju na kojem je zabranjeno govoriti o političkim, marketinškim, ideološkim, religijskim ili pseudoznanstvenih temama, već isključivo o zadanoj temi. Ove godine, tema konferencije je zadovoljstvo, a svi koji su propustili svoju mogućnost da uživo slušaju najinspirativnije govore, moći će ih pogledati na TEDx YouTube kanalu.

Novosti iz TED svijeta možete pratiti na globalnoj platformi www.ted.com , dok ćete više
informacija o TEDxZagreb pronaći na sljedećim kanalima:

Web page – http://tedxzagreb.com/
Facebook – https://www.facebook.com/TEDxZagreb/
Instagram – https://www.instagram.com/tedxzagreb/?hl=hr
Twitter – https://twitter.com/tedxzagreb?lang=en


Komentari