Kino Europa će postati kino Dunav!

FOTO: Renato Šala

Kulen, švargle, kobasice, šunka, graševina, traminac uz zvuke Kandžije, Zrinke
Posavec i doživljaje Exit Festivala, Pannonian Challengea i ostalih dunavskih atrakcija-sve to za Zagrepčane besplatno.

FOTO: Renato Šala

Pokaži mi gdje Dunav ljubi nebo, kaže popularna pjesma, no ta rijeka ima puno više za ponuditi osim krasnog pogleda. Kako bi se približile sve njezine blagodati, u zagrebačkom kinu Europa u utorak, 12. ožujka, u sklopu Festivala Dunava bit će predstavljena hrana, vina, turistički i kulturni proizvodi, manifestacije Slavonije i Baranje te Vojvodine.

Kulen, kulenova seka, švargle, kobasice, šunka u kruhu, čvarkuše, poderane gaće, tačci… i još mnoštvo ukusnih delicija sljubit će se s vinima Srednjeg Dunava. Sve će se to moći kušati u predvorju kultnog zagrebačkog kina Europa uz zvuke Dunava u izvedbi sjajnog Podium Brass Quinteta, pjevačice Zrinke Posavec i osječkog repera Kandžije.
Uz okuse i zvuke, bit će predstavljeni i doživljaji Srednjeg Dunava. Posjetitelji će se upoznati s vrhunskim manifestacijama i ustanovama kao što su Exit Festival, Pannonian Challenge, osječki Urban Festival, Muzej vučedolske kulture, novosadski Festival uličnih svirača…

FOTO: Renato Šala

Ovo predstavljanje dio je odličnog prekograničnog projekta Hrvatske i Srbije financiranog iz fondova Europske unije, a u kojem sudjeluju institucije Osječko-baranjske županije, Grada Iloka i Vojvodine.

Kino Europa postaje tako Kino Dunav u utorak od 12 do 19 sati, a cijeli je program besplatan za sve zainteresirane.


Komentari