KEROVI, hit predstava gostuje u Zagrebu, Rijeci, Poreču i Puli

Press

U Zagrebu gostuje beogradska hit predstava ”Kerovi”.

Predstava je rađena po tekstu Cristophera J. Johnsona, australijskog redatelja i glumca, čiji je originalni tekst “ The Dog Logs” izvođen na pozornicama širom svijeta, a u režiji Erola Kadića stigla je i u regiju.

Neobična tema za predstavu. Kerovi, odnosni psi, i to u komediji.
No opisati ovu predstavu komedijom savršeno odgovora, s obzirom da publiku nasmijava do suza i uistinu garantira večer ispunjenu smijehom.
„Kerovi“ donose i trenutke kad u kazalištu nastaje tišina, jer potiče publiku na razmišljanje o poruci koji dobiva s pozornice a najzaslužniji za snažan dojam su glavni glumci, Aleksandar Srećković-Kubura (Vratiće se rode, Montevideo..) i Srđan Timarov (Montevideo, Cvat lipe na Balkanu…).

Aleksandar i Srđan glume pse – 14 likova, 14 različitih rasa pasa. Svaki pas nosi karakteristike svoje rase, no, primjećuje se da liče i na svoje gospodare, pa tako imaju i neke od karakteristika ljudskog bića. Od rotweilera koji ima problema sa susjedima, mješanca koji u poznim godinama otkriva ljubav, do hrta koji je opsjednut svojim naočitim izgledom, predstava „Kerovi“ donosi svijet iz perspektive ljudima najprivrženije životinje, psa. I to na originalan, zanimljiv i duhovit način.


Reakcije, grimase, glasanje, i talent glumaca pa i rečenice za koje pretpostavljamo da se psima motaju po glavi, čine da publika na trenutak zaboravi da su ispred nje – ljudi.
I tjera nas da se zapitamo kakvi smo točno „ljudi“ našim psima.

“Kao i ljudski, i pseći životu obiluju najrazličitijim situacijama i emocijama”, izjavio je Aleksandar Srečkovič-Kubura, uz očekivanje da će reakcije publike biti kao i reakcije postave prilikom susreta s tekstom: od urnebesnog smijeha do dubokih emocija.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni kazališta Vidra po cijeni od 70 kuna.
Facebook event – https://www.facebook.com/events/1187921874639887/
***
Aleksandar Srećković-Kubura hrvatskoj je publici poznatiji po ulogama u novelama-sapunicama ”Ponos Ratkajevih” i ”Zakon ljubavi”, te po ulozi Babuna u seriji ”Vratiće se rode”. Osim toga Kubura je igrao u filmovima ”Montevideo, bog te video”, ”Točkovi”, ”Paket aranžman”…

Srđan Timarov je jedan od trenutno najangažiranijih kazališnih glumaca, a naša publika ga poznaje po filmskoj ulozi Koste u svim dijelovima filma ”Montevideo, bog te video’. Glumio je i u seriji ”Cvat lipe na Balkanu”, te u filmovima ”Sveti Georgije ubiva aždahu”, ”Stvaranje sveta”, ”Državni posao” i drugi.

Komentari