Kazališne predstave u listopadu koje ne želite propustiti

Kazališna sezona se itekako zakuhala i teško je popratiti što se sve događa na kazališnim daskama

ZeKaeM, Gavella, Kerempuh, Teatar Exit, Komedija, Teatar Itd, Hrvatsko narodno kazalište imaju sjajne repertorare, a mi vam donosimo opsežan raspored do kraja listopada.

U ZeKaeM-u do kraja listopada možete pogledati sjajnu predstavu o kojoj su brujali svi mediji – Črna mati zemla, Ovo bi mogla biti moja ulica – fantastična predstava posvećena brutalnom ubojstvu Luke Ritza, Zdrav i čist dom, to je baš po mom Kristijana Ugrine, Radnice u gladovanju i neponovljivu predstavu Hinkemann. Osim predstava možete posjetiti i tribinu koju vodi novinar Srđan Sandić pod nazivom Tribina roman u raljama drame. Za više informacija klik.

ZKM-web-galerija_ZKM-Radnice-3

Teatar &TD prikazuje predstave Magic Evening u režiji Anice Tomić koja u fokus stavlja dva para u jednom stanu, zatim odličnu predstavu Bijeli bubrezi i Kuću na oštrici u režiji Marine Petković Liker. Detalje o predstava provjerite na službenim stranicama.

_nnf4895_big

Teatar EXIT je provokativno, inovativno, britko, visokoestetizirano kazalište čije predstave uvijek rado pratimo do kraja mjeseca na rasporedu imaju SHEAKspire na Exit, urnebesni komad Ja, tata!, Njuške koju bi trebali pogledati svi oni koji imaju pse za kućne ljubimce, i neponovljive Kauboje. Osim toga, na repertoaru je duhovita predstava Pluća koja propituje mentalnu sliku različitih generacija i komad Taksimetar.

Kazalište Gavella ovog petka i subote prikazuje Frljićevu predstavu Medeja u sklopu Gavellinih večeri koje završavaju u subotu, Romancu o tri ljubavi Borisa Svrtana, Tesla Anonimus Filipa Šovagovića, Navidljivi, Kao na nebu, Ponovno ujedinjenje dviju Koreja, a na kraju mjeseca očekuje nas premijera predstave Zvjezdani trenutak Josipa Bizjaka sa Žarkom Potočnjakom u glavnoj ulozi.

nev7_galleryfull

Hrvatsko narodno kazalište do kraja mjeseca na rasporedu prikazuje dramu Tko pjeva zlo ne misli redatelja Renea Medvešeka, operu Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca, predivnu baletnu predstavu Apoksiomen, predstavu Ljudi od voska te zanimljivo gostovanje iz Beograda s predstavom Tako je (ako se vama tako čini). Više o predstavama na službenim stranicama. 

HNK-Tko-Pjeva-Zlo-Ne-Misli23-700x875

Ako ste propustili mjuzikl Mamma Mia! imate ga priliku pogledati u kazalištu Komedija koje na repertoaru ima premijeru predstave Revizor pod redateljskom palicom Dražena Ferenčine, mjuzikl Jalta, Jalta i predstavu Nije bila peta, bila je deveta. Detalje o predstavama pogledajte na stranici i odaberite komad koji želite pogledati.

Kad sve zbrojimo, izbor predstava do kraja listopada je i više nego raznolik i pogađa svaki ukus kada je u pitanju žanr. Što još nadodati, osim toga da se vidimo u kazalištu.

 


Komentari