Kawasaki 3P slavi 25. rođendan dvodnevnim koncertom u Teatru &td

Zagrebački Kawasaki 3P, jedan od najoriginalnijih bendova s domaće glazbene scene, ove godine slavi 25. rođendan dvodnevnim koncertom, u srijedu 9. i četvrtak 10. svibnja, u Teatru &td, najavio je organizator koncerta Dancing Bear Records.

Glazba K3P-a je mješavina punk, ska i reggae riffova koje prate duhačke fraze, dok im tekstovi uz autoironijski i zafrkantski naglasak prate davno zacrtanu liniju asfalt-šank-brzina-tribina, kaže se u najavi.

Osnovani 1993. godine, zahvaljujući svojem unikatnom stilu i osebujnim koncertnim nastupima, K3P ubrzo u Zagrebu dosežu kultni status. Na samom početku nastupaju u klasičnoj rock postavi koju neizostavno prate truba i/ili saksofon koji ubrzo postaju zaštitni znak njihova zvuka.

K3P pažnju šire javnosti na sebe skreće 2003. godine, zahvaljujući nastupu na festivalu Dora u Opatiji gdje se bend s pjesmom “Antonija”, obučen u kućne ogrtače, donje rublje i sportske čarape, natjecao za najbolju pjesmu koja će Hrvatsku predstavljati na Euroviziji.

Iste godine udružili su se s diskografskom kućom Dancing Bear, izbacili prvi singl, a potom i album “Kawasaki 3P”, koji je nagrađen Porinom i Crnim mačkom dok je “Antonija” bila na vrhovima top lista na brojnim radio postajama.

Unatoč nagradama i uspjesima na radio postajama, bendu je trebalo šest godina da izađe s drugim albumom “Idu Bugari”, na kojem je 16 pjesama, među kojima i hitovi “Puta madre”, “Ni da ni ne” i “Anđelko”.  I ovoga puta album osvaja Porina, a bend svira po cijeloj regiji, od klupskih koncerata do brojnih festivala.

Do izlaska trećeg albuma opet prolazi šest godina, a na scenu se vraćaju u veljači 2015. albumom “Goli zbog pasa” koji promoviraju rasprodanim koncertom u Velikom pogonu Tvornice Kulture.

U lipnju 2016. K3P nastupaju pred 20.000 ljudi u sklopu 11. izdanja INmusic festivala, a u ožujku 2017. krunu na svoju karijeru stavljaju velikim, spektakularnim koncertom u Domu Sportova.

Slavljenički koncert u Teatru &td zbog snimanja audio i video livea započet će točno u 21 sat, najavljuje organizator.


Komentari