KAKO JE PARKIRANJE IZGLEDALO NEKOĆ, a kako izgleda danas provjerite na izložbi fotografija

Facebook

Posjetite izložbu fotografija povodom 50 godina postojanja Zagrebparkinga i pogledajte kako je nekoć izgledalo parkiranje u našem gradu.

Podružnica Zagrebparking u predvorju Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1, u vremenu od 20. kolovoza do 30. rujna 2015. godine, organizira izložbu sedam nagrađenih fotografija s foto natječaja “Parking plac – garaže, parkirališta i parkiranje u Zagrebu”. Tijekom lipnja 2015. godine povodom obilježavanja 50 godina postojanja i rada, u suradnji s Fotoklubom Zagreb Podružnica je organizirala foto natječaj s temom parkiranja u gradu Zagrebu.

Natječaj je podijeljen u dvije kategorije: radovi snimljeni od 1965. do 1990. godine i radovi snimljeni nakon 1990. godine, te su u svakoj kategoriji dodijeljene po tri nagrade, kao i posebna nagrada koja najbolje oslikava parkiranje u Zagrebu. Ovakav pristup temi bio je zanimljiv, jer su dvije vremenski odvojene cjeline prikazale organizirani razvoj parkirališne infrastrukture i promjene koje grad doživljava s promjenama tehnologije i svijesti o parkiranju te parkirnim i pješačkim zonama.

“Pozivamo građane koji nisu pogledali izložbu tijekom lipnja, da istu razgledaju u predvorju Gradske uprave. Ovom izložbom temu parkiranja želimo prikazati na drugačiji način, kroz objektiv fotoaparata, a građani se mogu prisjetiti kako je parkiranje u gradu Zagrebu izgledalo nekada i kako izgleda sada.”, stoji u priopćenju Zagebparkinga.


Komentari