Kaj je novo u Bogovićevoj? Vinyl sprema uzbudljiv program

Vinyl

Uzbudljiv tjedna u Vinylu.

Svakog ponedjeljka u isto vrijeme i na istome mjestu. Goran Bakić, izdvoja iz svoje bogate kolekcije ploča, raritete, ploče s orginalnim potpisima i gomilu memorabilija za sladokusce.

Na prodajnoj izložbi ploča pronađite i ono što niste znali da tražite!
UTORAK 28.3. | 20h30

#vinylab

Živa Voda:
Mimika & Nenad Kovačić
Plivanje s preprekama – drevna disciplina koju njegujemo u Vinylu, svakog posljedjnjeg utorka u mjesecu!

U Živu vodu s našim kućnim bandom, članovima Mimike, svaki put bacamo druge ‘žrtve’, a kako će plivati – njihov je izbor.

17425009_1316387218440100_227178717551988211_n

Ovaj mjesec u tu će avanturu uskočiti glazbenik i etnomuzikolog Nenad Kovačić, poznat kao jedan od osnivača sastava Antenat, perkusionist u Afionu, te edukator egzotičnih ritmova, primarno afričke glazbe i skladatelj za scenu.

Zajedno s članovima Mimika Kolektiva izvesti će skladbe, odnosno kompozicijske crtice koje se improvizirano uključuju u cjelokupnu zvučnu sliku baziranu na ritmovima Bugarske, Afrike i Indije. Biti će perkusija, limenih instrumenata i zvučnih putovanja.

Koncert je u dva seta, gosti za drugi set se moraju unaprijed najaviti: [email protected]

Udahnite duboko – ronimo na duge pruge!

***

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Mimika – kolektiv i orkestar – projekt su glazbenika i skladatelja Maka Murtića i vokalistice Maje Rivić. U kolektivu se tako nalazi i sam Mimika Orkestar, mnogi orkestri, bendovi i glazbenici s kojima orkestar, odnosno njegovi članovi surađuju (Phaze Theory, Maya and the Brassberries, Captain of the Awesome Machine, Maja Rivić Ansambl, Mimika Chamber Ansambl, te česte suradnje s drugim glazbenicima i ansamblima – Clapham Community Choir, Ben Hayes, Jazz Orkestar Hrvatske Radio Televizije, Septet Ad Libitum Zagrebačke Filharmonije itd.)[/box] SRIJEDA 29.3. | 20h30

#tkototamosvira
Jastuk
Jastuk je šesteročlani bend iz Zagreba / Visa / Lyona u sastavu Rodolphe Sudon – gitara, Damir Sviličić – bas, Franjo Stojaković – klarinet, Jelena Rajčević – balafon i vokal, Petra Vidaković – vokal i Kruno Kobeščak – udaraljke.

16831170_1285902714821884_1131438214319072944_n

Priča počinje 2014. kad Rodolphe i Jelena prvi put nastupaju s autorskim pjesmama. U listopadu 2015. objavljuju svoj prvi EP Vanzemaljci, a početkom 2016. okupljaju ekipu koja čini sadašnju postavu benda.

Muziku koju sviraju ne znaju točno opisati, a možda je najlakše reći da je to pop u koji se umiješao world music.
ČETVRTAK 30.3. | 20h30

#tkototamosvira
Mimika Kolektiv
Nakon uspješnog koncerta kolektiva i njihovih bližih i daljnjih suradnika u prosincu 2016., Mimika se vraća u Vinyl sa programom “Divinities of the Earth and the Waters” odnosno “Božanstva Zemlje i Vode” i nekim novim skladbama te instrumentalistima u ansamblu.

Ovom prigodom predstavljaju veliki sastav koji djeluje unutar spomenutog kolektiva i sačinjavaju ga glazbenici primarno iz regije. Koncert će sačinjavati elementi novog projekta Mimika Orkestra (Divinities of the Earth and the Waters / Božanstva Zemlje i Vode), skladbe bazirane na temama iz folklorne glazbe naše šire regije, od Kajkavskog do Makedonskog jezika ali i drugih vezanih stilova, i neka iznenađenja i novi smjerovi, a sve povezano kroz kreativnu snagu instrumentalista koji lako putuju kroz live elektroniku, jazz improvizaciju, pulsirajuće ritmove, srcedrapajuće melodije, heavy groovove i klupsku atmosferu.

Članovi ansambla:

Maja Rivić – vokal
Dunja Bahtijarević – vokal
Leo Beslać – midi keyboard, flauta, sopran saks
Miro Kadoić – alt saks, flauta, sopran saks
Mak Murtić – tenor saks, midi keyboard, dirigiranje
Mario Bočić – tenor sax, bas klarinet, sopran saks
Danijel Hršak – truba
Ivan Marincel – trombon
Hrvoje Štefanić – trombon
Joe Kaplowitz – klavijature / sintovi i tuba
Damjan Blažun – elektronika
Viktor Slamnig – el.bas
Elvis Penava – gitara
Adriano Bernobić – bubanj
Nicolas Sinković – perkusije + live elektronika
PETAK 31.3. | 19h

#čitajknjigu
Književni pub kviz
Veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na Književni pub kviz kojeg organizira Algoritam u suradnji s Alis Marić, osnivačicom uspješnog bloga Čitaj knjigu, čija Facebook stranica broji preko 250 000 obožavatelja.

Očekuju Vas zanimljiva i jedinstvena pitanja o svemu književnom, bilo o klasicima, bestselerima ili o krimićima i ljubićima, a pronaći će se i pokoje pitanje za ljubitelje SF-a i domaće književnosti.

Prva tri mjesta očekuju izvrsne nagrade koje će darovati Avon, Pickbox i vaš Algoritam.

Prijave se primaju u inbox Algoritmove Facebook stranice. Na kvizu mogu sudjelovati ekipe s po 3 do 5 članova. Pošaljite nam ime ekipe i imena sudionika. Prijave primamo do utorka 28.3.2017. ili do popunjenja kvote.

Pridružite nam se na ovoj odličnoj književnoj zabavi i pokažite nam svoje zavidno znanje!
PETAK 31.3. | od 22h

#vinylweekend
Funk the Family
by DJ D-Gree
Funk, soul, disco edits
SUBOTA 1.4. | od 22h

#vinylweekend
Moody Moon
by DJ Tabu
Disco, nudisco, soulful, boogie, soul, balearic, funk, etc…
NEDJELJA 2.4. | 18h

PONEDJELJAK 3.4. | 20h

#vinylteatar

Od tišine do glazbe
koncert za anegdotu i klavir
Kako je zvučala prva skladba u povijesti? Zašto dirigenti žive dulje od drugih ljudi? Kako je Elizin brat svirao poznatu Beethovenovu skladbu? I što povezuje Ivu Robića i Mineu?
Ova glazbena komedija u sat vremena provest će vas od kamenog doba do Rolling Stonesa!

17457492_426304271048019_8727818523408466245_n

U jednosatnoj predstavi “Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir“ glumac Ivan Đuričić i glazbenik Saša Miočić vode publiku na zanimljiv i privlačan način, s anegdotama i šalama, kroz povijest i fenomen glazbe u svoj njezinoj raznovrsnosti. U svojem ilustrativnom, duhovitom, te tematski i žanrovski bogatom nastupu majstorski prelaze iz jedne glazbeno relevantne uloge u drugu: od pijanista do pjevača, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glazbenog kritičara. Dotiču se povijesti i razvoja glazbe, komponiranja, glazbenih posebnosti, čak i plagijata i anegdota potkrijepljenih primjerima iz prakse. Dotiču se i konzumiranja glazbe, dobrih i loših navika, od trivijalnosti do dobrog ukusa, od uvertire do aplauza. Publiku vode od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasične do moderne glazbe, od jazz-a do popa i od narodne glazbe do šansone.

Izvode: Ivan Đuričić i Saša Miočić

Autori: Jure Ivanušič i Marko Vezovišek
Producenti: Ivan Đuričić i Lidija Ivanda
Prijevod: Ivana Primorac
Dramaturška obrada i prilagodba stihova: Ivan Đuričić
Autori vizualnog identiteta: Ivan Šivak i Ela Prižmić
Oblikovanje zvuka: Mateo Patekar

Ulaznice možete rezervirati e-mailom na [email protected] ili porukom u inbox na stranici predstave Od tišine do glazbe

Prodaja ulaznica:
– na facebook stranici Od tišine do glazbe
– klub Vinyl, Bogovićeva 3
– Free Bird Music Shop, Tratinska 50
– http://facebook.us14.list-manage.com/track/click?u=dffbda362371ca5d74d14ef92&id=67eb53c559&e=e5c8b20a51


Komentari