Kafići s dušom: Omiljena zagrebačka mjesta za ispijanje kave

FOTO: Ivan Klindić

Postoje mala skrovita mjesta u gradu ili ona do kojih vam treba ‘100 dana jahanja’ ali vas njihov interijer i ambijent ispunjava toplinom i mirnoćom. 

Mnogo je razloga zašto je baš neki kafić vaše omiljeno mjesto, ali najvažnije je da ima ono nešto – dušu. To je vaš skroviti kutak, mjesto gdje ćete biti barem jednom tjedno kako biste napunili baterije i nije vam problem sjesti sam jer znate da vas već poznaju zidovi i slike.

Mali grad

U Preradovićevoj 36 nalazi se pravi mali retro kutak. Mali grad je jedan od onih kafića u kojima se možete sakriti od gradske vreve.

Ugodna i topla atmosfera, retro namještaj i skriveni kutak za pisanje romana ili čitanje istih. Mali grad je pravi kutak u srcu grada u kojem ćete moći uzeti malo vremena za sebe ili provesti ugodnu kavu s društvom.

FOTO: Mali grad / Facebook
FOTO: Mali grad / Facebook

Vespa

Na adresi Ilica 8, nalazi se u jednom malom prolazu caffe bar Vespa. Vespu je teško otkriti pa je zadržala pravi štih zagrebačkih ulica.

U Vespi se osjećaš kao doma, a što je najbitnije – Zagreb se mijenja, no Vespa ostaje ista i stalno podsjeća na sve ono što nas veže za zagrebačke ulice.

FOTO: Ivan Ramađa
FOTO: Ivan Ramađa

Kvazar

Na Opatovini, na mjestu nekadašnjeg Old City Puba već se dugo nalazi Kvazar, simpatični kafić sa zagrebačkom spikom. Njegovi su zidovi obljepljeni starim vinil pločama i kino-plakatima starih westerna.

Blizu je centra, a opet dovoljno daleko od gradske vreve. Neki će vam Zagrepčani reći da je upravo ovdje jedna od boljih kava u gradu.

kvazar-1024x722

PUNKS – Pub na kraju svijeta

Dok je navečer dupkom pun, PUNKS je u prijepodnevnim satima prava oaza mira. U Mesničkoj ulici, na mjestu nekadašnjeg Tituša, možete se sakriti u mirni kutak i uživati sami sa svojim mislima ili pak zaigrati neku od društvenih igara na stolovima.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

 

Rakhia bar

U Tkalčićevoj 45 nalazi se neobičan Rakhia barMožete sjediti uz prozor, na kauču, sakriti se u jedan posebni mali kutak. 

Šarmantno uređen, pun topline i svaki zid priča svoju priču. Rakhia bar vam ostavlja dojam kao da ste kod kuće te sigurno ima dušu.

FOTO: Rakhia bar / Facebook
FOTO: Rakhia bar / Facebook

Bonn

Bonn nije nikakva novost u Tkalči niti je ukrašen posebnim modernim retro stilovima. Bonn je sam po sebi retro a savršeno je mjesto u Tkalči za bijeg od svakodnevice. Ovdje svoju kavu ispijaju umirovljenici poslije tržnice, a ako želite izbjeći vrevu i pročitati u miru novine ili pregledati mailove, Bonn je još uvijek ovdje.

U Zagrebu postoje još brojni kafići koji imaju dušu. To su ona mala mjesta koja su vam prirasla srcu ili onaj skriveni kutak u kojem možete popiti kavu sami sa svojim mislima. Zagrepčani su naveli još brojna mjesta s dušom u kojima vole ispijati kavu: Tolkien’s, Tomato, Kava&Knjiga, Carpe Diem na Opatovini i brojni drugi.

Koji su vaši omiljeni kafići koji imaju dušu? Pišite nam na [email protected]


Komentari