JOŠ JEDAN FILMSKI FESTIVAL NA OTVORENOM: Na Tuškancu pogledajte film pod zvjezdanim nebom

Facebook

ŠTO: Zagreb Film Festival

KADA: od ponedjeljka 18. srpnja do subote 23. srpnja 2016.

GDJE: Ljetno kino Tuškanac, Tuškanac 1

Zvjezdano nebo nad nama i ZFF-ovi filmovi pred nama: na velikom platnu Ljetnog kina Tuškanac!

Od ponedjeljka, 18. srpnja do subote, 23. srpnja u Ljetnom kinu Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival: dok iščekujemo nadolazeće izdanje ZFF-a (koje će se održati od 12. do 20. studenog 2016.), prisjetit ćemo se ostvarenja prikazanih na prethodna dva festivalska izdanja, i to u jedinstvenom noćnom ambijentu ljetnog kina, u neposrednoj blizini šumovitog osvježenja Dubravkinog puta.

Raspored projekcija:
pon 18.7. – 21:30 – Ovnovi (Rams)
uto 19.7. – 21:30 – Hrabra djevojka (Difret)
sri 20.7. – 21:30 – Saulov sin (Son of Saul / Saul fia)
čet 21.7. – 21:30 – Cure (Girlhood)
pet 22.7. – 21:30 – Turist (Force Majeure)
sub 23.7. – 21:30 – Mustang

Ulaznice po pojedinačnoj cijeni od 20 kn možete nabaviti na blagajni kina Europa (Varšavska 3) ili na blagajni Ljetnog kina Tuškanac (sat vremena uoči početka projekcije).

Program gostujućih ZFF-ovih filmova uključuje i lanjskog laureata, Oscarom nagrađenog ‘Saulovog sina’, a tu su i dirljivo tursko ostvarenje ‘Mustang’, ovjenčano Nagradom LUX i uspoređivano s kultnim ‘Samoubojstvima nevinih’ Sofije Coppole, eksplozivan film o ‘bandi’ mladih djevojaka iz pariških predgrađa (‘Cure’), kao i film o zastrašujućem istinitom događaju koji je dio etopijske svakodnevice (‘Hrabra djevojka’). Publika će moći uživati i u toplom i duhovitom ostvarenju ‘Ovnovi’, sjajnom primjerku sve popularnije i upečatljivije islandske kinematografije, koju ju The Guardian prozvao “Hollywoodom na sjeveru”. A ukoliko ljetne temperature postanu neizdržive, ledeno osvježenje donijet će crnohumorna drama ’Turist’ švedskog provokatora Rubena Östlunda – ova opako duhovita te brutalno inteligentna i originalna studija ljudske prirode prati naizgled savršenu četveročlanu švedsku obitelj na odmoru u snježnom planinskom okolišu francuskih Alpi.


Komentari