Jedinstveni spektakl na Šalati oduševio sve! Svi sudionici suglasni: ‘Ovo se mora nastaviti’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Prvo izdanje humanitarnog teniskog turnira Gem Set Hrvatska završio je sinoć u srcu Zagreba, pred više od 2000 posjetitelja koji su stigli na SRC Šalata te pred brojnim gledateljima koji su prijenos uživo mogli pratiti putem malih ekrana, a nakon što su se slegnuli prvi dojmovi, zaključak svih sudionika bio je isti – bila je ovo uistinu posebna priča koja se mora nastaviti i u narednim godinama. Pozivu Marina Čilića odazvala su se trenutno najveća imena hrvatskog sporta, a iako su pravi pobjednici u ovoj priči plemenitost i djeca OŠ Tordinci iz Vukovarsko- srijemske županije, nakon napetih polufinalnih i finalnog meča, doznao se i sportski pobjednik turnira Gem Set Hrvatska. Mario Mandžukić te mladi hrvatski tenisač Patrik Jurina pobijedili su Marina Čilića i Luku Modrića u vrlo zanimljivom i napetom finalnom meču s rezultatom 11:9.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Lovro Zovko i Ivan Klasnić, Jelena Kostanić Tošić i Lovre Miloš, Mate Pavić i Andrej Kramarić, Tena Lukas i Marijo Možnik, Ivan Dodig i Dario Šarić, Franko Škugor i Dejan Lovren, Nikola Mektić i Valent Sinković, Ivan Ljubičić i Ivan Perišić, Mate Delić i Bojan Bogdanović te Iva Majoli i Mateo Kovačić parovi su koji su sudjelovali u sportskom dijelu turnira i koji su svojim teniskim vještinama itekako iznenadili gledatelje.

Bilo je tu sjajnih poteza i udaraca, vatrenog bodrenja s tribina, a parove su s klupa bodrili i Anja Konjuh, Dina Levačić, Sara Kolak, Mario Ančić, Martin Sinković te brojni drugi. Svi su oni pokazali svoje sportsko srce, igrajući tenis vrlo ozbiljno i borbeno, ali važnije od toga, ono ljudsko, slikajući se satima s brojnom djecom te dijeleći autograme svojim najvećim obožavateljima.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

“Neizmjerno sam ponosan i sretan nakon svega. Zaista je neopisiv osjećaj bio igrati ovdje pred toliko gledatelja, u pravoj sportskoj ali i plemenitoj atmosferi. Još se jednom zahvaliti svim sportašima koji su bez imalo zadrške prihvatili poziv i odvojili vrijeme u svojim pretrpanim rasporedima da zajedno napravimo nešto ovako. Ovo je tek početak projekta Gem Set Hrvatska i vjerujem da ćemo s godinama promijeniti i uveseliti živote brojnoj djeci, a uz to, uz naše vjerne partnere kojima se ovom prilikom također želim zahvaliti, rasti i kao projekt i kao Zaklada”, izjavio je Marin Čilić.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Sva prikupljena sredstva iskoristit će se za gradnju modernog multifunkcionalnog sportskog igrališta u Osnovnoj školi Tordinci iz Vukovarko-srijemske županije, koja broji 125 učenika u 10 razrednih odjela, a nema ni igralište ni dvoranu. Svim su sudionicima turnira učenici ove škole uručili kristalne statue Zaklade Marin Čilić, autora umjetnika Ivice Propadala, a upravo je time i službeno završeno prvo izdanje ovog jedinstvenog sportskog spektakla s plemenitim ciljem.


Komentari