JEDINSTVENA KOMEDIJA MENTALITETA: Nasmijat ćete se do suza uz urnebesnu kazališnu predstavu

Trešnjevački CEKATE ćeugostiti jedinstvenu komediju mentaliteta, autorsku predstavu Žena moga muža popularnog beogradskog glumca i redatelja Saše Pantića.

Njemu se na pozornici pridružuju Tijana Čurović i Dragana Sudžuk, a glazbena podloga djelo je sastava Djura i Mornari.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Ulaznice za ovu predstavu, koja će u nedjelju 23. listopada nasmijati Zagrepčane, još je ostalo, a mogu se nabaviti u sustavu Eventima po cijeni od 60 kuna.[/box]

Prema riječima redatelja i scenarista, Saše Pantića, inspiraciju je pronašao u motivima popularnog kazališnog komada Muž moje žene Mire Gavrana, no ističe kako je riječ o autorskom djelu u kojem gledatelji prate zgode i nezgode Albanca te njegovih dviju supruga Hrvatice i Srpkinje.

I bez otkrivanja radnje, dovoljno je samo istaknuti zaplet – svo troje glavnih likova žive u sreći, slozi – i neznanju, dok jednog dana prva supruga ne otkrije kako njezin suprug već godinama vodi dvostruki život, dapače ima drugu zakonitu suprugu. Dvije se žene najprije posvađaju, pršte dosjetke i na nacionalnoj osnovi, što publiku dovodi do suza, no onda shvate da će ga pobijediti jedino ako se – ujedine. Dvije se supruge udruže, a na vama je da otkrijete kako se pritom proveo suprug. Uz zaplet koji jamči smijeh do suza, dinamičnosti radnje pridonose i prepoznatljivi motivi mentaliteta glavnih likova pa će biti zanimljivo vidjeti kako će, prvenstveno žene, premostiti razlike i udružiti se u ostvarenju istog cilja – vratiti njihovom gospodinu Savršenom milo za drago.

Ansambl predstave čine istaknuti umjetnici, među kojima je široj publici možda najpoznatije ime ono Saše Pantića, tvorca popularnih Kursadžija, no ne treba zanemariti ni Tijanu Čurović, kazališnu i televizijsku glumicu te Draganu Sudžuk koja, uz glumu, veliku pažnju posvećuje i cabaretu.

Glazba je djelo world music sastava Djura i Mornari, a kostime je osmislila kostimografkinja Sara Blam Bradić.


Komentari