Što radi janje na zagrebačkim ulicama?

Glumica Nina Violić  našla se u ulozi redateljice i scenaristice svog drugog po redu kratkometražnog filma koji se ovih dana snima na različitim lokacijama diljem metropole

Novi kratkometražni film Nine Violić vodi nas na pomalo drugačiju Odiseju zagrebačkim ulicama. Film Janje, koji se jučer počeo snimati u produkciji kuće Spiritus movens, prati dvije jedanaestogodišnje djevojčice u njihovom bezbrižnom lutanju Zagrebom tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

Snimajući se iPhoneom i preslušavajući uporno isti refren, ove najbolje prijateljice nalaze se sa prijateljem koji ih vodi. Kroz susret s nepoznatim ljudima djevojčice doživljavaju pravu avanturu.

Autorica scenarija je Nina Violić, direktor fotografije je Vanja Černjul, scenografkinja i kostimografkinja Ana Savić-Gecan, majstor tona Hrvoje Petek, majstorica maske Marija Bingula, a  produkciju potpisuje Zdenka Gold.

Ovo je drugi po redu igrani kratkometražni film u režiji i prema scenariju Nine Violić. Njen prethodni film Odvajanje premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu “Kino Pavasaris” u Vilniusu, Litva, a možete ga pogledati ovdje. 

Komentari