IZLOŽBA ‘ZIMA OKO SVIJETA’: Dodirnite zmiju i paličnjaka u ZOO-u!

Od srijede, 4. siječnja do nedjelje, 15. siječnja u Zoološkom se vrtu grada Zagreba između 11 i 15 sati može razgledati interaktivna izložba Zima oko svijeta.

Zahvaljujući izložbi Zima oko svijeta koja je postavljena u čak šest šatora i dva edukacijska centra, posjetitelji Zoološkog vrta mogu upoznati sva lica zime.

zima-oko-svijeta-5

Interaktivna im izložba približava zimu u močvarama Lonjskog polja, listopadnim šumama Europe, crnogoričnoj sjeverne te tropskoj šumi jugoistočne Azije, afričkim savanama, pustinjama Sjeverne Amerike i Australije, na Alpama te Sredozemlju.

Uz predstavljanja specifičnih klimatskih uvjeta u tim dijelovima svijeta izložba otkriva kako su se zimi prilagodile tamošnje životinje. Dok neke grije debelo krzno i gusto perje, druge ne znaju što su niske temperature.

Upoznavanje s faunom

zima-oko-svijeta-1

Kako bi djeca na što živopisniji način upoznala raznolikost faune, očekuju ih neobični preparati poput gnijezda djetlića, otisaka šapa risa, krzna tigra i sibirskog vuka, lubanje lava, svlaka zmije, preparirane kornjače i rogova antilope.

Moći će dodirnuti i neke žive životinje poput zmije i paličnjaka. Nadohvat ruke bit će im i biljke iz predstavljanih podneblja.

Posjetitelje kroz izložbu vode edukatori kako bi ih upoznali i s manje poznatim činjenicama o zimi u različitim dijelovima svijeta.

U organizaciji izložbe uz djelatnike Zoološkog vrta grada Zagreba sudjeluje agencija Paprika, a partneri programa su OPG-ovi Hukavec i Kelečić, Franck koji osigurava grickalice, te Curaprox koji kod djece promiče oralnu higijenu.

zima-oko-svijeta-4


Komentari