Izložba ‘Odje**, molim!’ umjetnice Bombone Kečkice u kultnom Saloonu

Zanimljiva izložba svestrane umjetnice u kultnom zagrebačkom klubu Saloon.

U petak, 21. travnja 2017., 20:00 sati u kultni klub Saloon, Tuškanac 1a, na predstavljanje izložbe ‘Odje**, molim!’ multimedijalne umjetnice Bombone Kečkice znane i kao Mirta Pejić. Tako će posjetitelji nakon godina zapečaćenih vrata ponovo moći zaviriti u kultni zagrebački klub i pogledati izložbu ove svestrane umjetnice.

Umjetnica Bombona Kečkica ima samo 10 godina i ustvari je alter ego Mirte Pejić, poznate hrvatske vizažistice. Njen svijet je šaren, ona piše, riše, crta, šara, lijepe slike stvara. Voli fotografiju, osmijeh i slatkiše, a svoje radove nikad ne briše. Bombona je u pravilu uvijek vesela i nasmijana, no ponekad ima i svojih darkerskih trenutaka. Najbolji opis njenog stvaralačkog opusa shvatit ćete ako zamislite kombinaciju Tima Burtona i Willyja Wonka.

ODJE e-pozivnica

Izložba ‘Odje**, molim!’ je ultramultimedijalni duhovno-scenski spektakl na kojem ćemo se napokon u miru pomoliti onome u što istinski vjerujemo.

“Otvori svoje srce, budi svjedok, ljubav se ljubavlju vraća, sve se vraća, sve se plaća, u laži je jedna noga kraća. Nije nam važno kome ili čemu se moliš, u koga ili što vjeruješ, želimo samo da to bude trenutak u kojem ćeš osjetiti da te napokon netko čuje“, stoji u pozivu Bombone Kečkice.

“Negdje pri početku mog dolaska, kad sam se tek doselila u Hrvatsku, jednu večer upoznam jednu posebnu, nasmijanu djevojku roze kose pod imenom Mirta. Njena energija i entuzijazam jako su me se dojmili…Već na prvi pogled sam shvatila da je drugačija i svoja. Kasnije smo se sprijateljile. Upoznala sam je kao osobu s ogromnim srcem i svestranu kreativku.

I tko je ta čudesna Mirta?

Mirta se rodila u Tuzli. Imala je savršeno djetinstvo. Okružena kreativnošću od malena. Mama balerina, teta likovna umjetnica. U tom odrastanju i sa svojom nevjerovatnom energijom počela se intenzivno baviti plesom.

Bezbrižno djetinjstvo prekinulo se dolaskom rata. To joj obilježava godine na kraju osnovne i početak srednje. Ne priča o tim godinama, a ja znam da su to bili strašni momenti gdje je proživjela i tugu i strah. Cijenim što je osoba koja se nikad ne da dotući, možda baš zbog odrastanja ima dio njenog posebnog karaktera. Usmjerava svu energiju u kreativnost i počinje se baviti dizajnom plakata za niz događaja. Od dimenzionalnog oblikovanja put je odvodi na trodimenzionalno. Počinje se baviti makeup-om. Taj je posao odvodi u sve krajeve i regije i na kraju dolazi u Zagreb.

I koliko god se Mirta stabilizirala što se tiče okoline, njena potreba za izražavanjem i eksperimentiranjem nije se nikad stabilizirala. Nekad se ta njena vizija izrazi na njenoj boji kose, noktiju, na licu, na zidovima, majicama i muralima.

Bombona Kečkica je alter ego Mirte čiji se atelje krije na vrhu zgrade Katran. Voljela sam jako taj njezin atelje, jer je bio čisti izraz nje. U tom industrijskom, sivom i jako definiranom prostor na vrhu se nalazila jedna mala oaza boja, slika, fotografija, niz detalja. Bombonu Kečkicu sam dalje sretala u nizu oblika, na Artomatu u fazi ‘Odje**, spavam!’ majice, koje su bile apsolutni hit, u najčudnjim kutovima  grada nailazila bih na Bombona Kečkica iscrtane naljepnice.

Novi projekt je ‘Odje**, molim!’. Tu još jednom usmjerava svoju energiju i stavlja fokus na stvaranje Gospe, proces koji traje nekoliko godina. Gospe koje su bez predrasuda, čija je funkcija zacijeliti srca, inspirirati i slati ljubav svima.

Mirtu je teško definirati i ne bi joj stajala samo jedna titula. Ona je svestrana i ne prihvaća ograničenja, ona radi svoje i dijeli svoju pozitivnu energiju i vizije u svim mogućim oblicima. I što god da radi i gdje god bila, znam da će ona ostaviti svoj trag.’”


Komentari