Izložba narodnih nošnji u galeriji ‘Zvonimir’

FOTO: MORH

U galeriji MORH-a „Zvonimir“, u petak 13. srpnja 2018. godine u 19,00 sati otvorena je izložba narodnih nošnji autorice Bojane Poljaković Popović pod nazivom „Riznica narodnoga ruha – 70 godina Posudionice i radionice narodnih nošnji“, kojom se obilježava i prikazuje dugogodišnji rad, povijest i razvoj djelatnosti, najznačajniji projekti i najvredniji primjerci narodnih nošnji iz bogate zbirke.

Posudionica i radionica narodnih nošnji specijalizirana je kulturna ustanova osnovana 1948. godine koja se bavi prikupljanjem, iznajmljivanjem, izradom (rekonstrukcijom), obnovom i stručnom zaštitom (restauracijom) narodnih nošnji, folklornih kostima i tradicijskih tekstilnih predmeta. Po djelatnosti i veličini zbirke jedinstvena je ustanova takve vrste u Republici Hrvatskoj.

Korisnici usluga Posudionice su kulturno umjetničke udruge, odgojno-obrazovne ustanove, muzeji, galerije, kazališta, različite kulturne ustanove, tvrtke, mediji i građani.

Izložba je otvorena do 3. kolovoza 2018. godine u radno vrijeme galerije, od ponedjeljka do petka, od 10 do18 sati, i subotom od 10,00 do 13,00 sati. Ulaz je slobodan.


Komentari