Izložba ‘Kratka povijest stranputica’ u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva

U zagrebačkoj HDD galeriji u petak, 2. ožujka 2018. u 19.00 sati, otvara se izložba “Kratka povijest stranputica” Kreativnog kolektiva Kombinat iz Rijeke, koja će biti postavljena do 13. ožujka 2018.

Izložbom “Kratka povijest stranputica” nastalom u sklopu programa “Diskurzivni objekti” HDD galerije, Kreativni kolektiv Kombinat predstavlja svoj četverogodišnji rad kroz deset sadržajno i tipski različitih projekata koji uključuju kulturna i umjetnička događanja, društvene inicijative te vizualna i grafička rješenja.

Projekti su predstavljeni kroz prizmu pogrešaka i prepreka s kojima se Kombinat susretao u procesu rada. Prihvaćajući pogreške kao sastavni dio kreativnog procesa i svakodnevnog života, Kombinat stvara metafore tih pogrešaka, opredmećuje ih i smješta u galerijski prostor.  Pritom, misao o svakoj pogrešci izgovorenoj šapatom stvara zvučnu kulisu postava. Šapatom upravo zato da bi se naglasila besmislena potreba za prikrivanjem pogrešaka.

Izložba tako postaje mjesto na kojemu su pogreške “na izvol’te”, prikazane bez filtera dodatne estetizacije, nedohvatljive mudrosti ili lažne zrelosti; mjesto gdje su pogreške dio jednog (ili svakoga) prosječnog dana svih nas. – članovi Kreativnog kolektiva Kombinat.

 

Kreativni kolektiv Kombinat je skupina mladih nezavisnih profesionalaca koji osmišljavaju i provode projekte na području kreativnih industrija. Djeluju na komunikacijskom (vizualna i tekstualna rješenja te odnosi s javnošću), umjetničkom i organizacijskom polju. Peer-to-peer razmjenom znanja i vještina Kombinat ujedno služi kao platforma mladim budućim profesionalcima. Na taj način, osim produkcije kreativnih rješenja, podržavaju i razvoj lokalne zajednice.
Više o izložbi na:
http://bit.ly/HDD_Kombinat


Komentari