‘Ispod fontana’ – Vožnja za sonični bicikl i novi doživljaj Zagreba na 30. MBZ-u!

MBZ PR

Britanska multimedijalna umjetnica, skladateljica i performerica Kaffe Matthews, stiže u Zagreb u sklopu 30. muzičkog biennala! Sa svojim projektom “bicrophonics”– interaktivne skladbe za outdoor uživanje na biciklima, Matthews je od 2012. napravila 11 vožnji za sonične bicikle za nekoliko gradova u Belgiji, Portugalu, Njemačkoj, Teksasu, Finskoj, Velikoj Britaniji i Irskoj.

30. MBZ je od Matthews naručio vožnju za sonične bicikle upravo za određenu rutu grada Zagreba, a važno je istaknuti da ova autorica vrlo često kroz svoje radove te u suradnji sa samim naručiteljima i lokalnom zajednicom, progovara o određenim specifičnostima, problemima ili vrijednostima specifične lokacije za koju radi. Stoga će od 4. travnja pa sve do zatvaranja festivala, iz zagrebačke Ilice i Galerije Greta Zagrepčani imati mogućnost da kroz 45-minutnu vožnju na sasvim nov i neuobičajen način dožive ulice grada Zagreba.

Zagrebačku vožnju za sonične bicikle „Ispod fontana“ Matthews je pripremala kroz radionicu sa zagrebačkim srednjoškolkama te je upravo njihova priča i urbano iskustvo podloga za ovu sjajnu vožnju u kojoj će publika moći sudjelovati od 4. travnja pa sve do završetka MBZ-a.

MBZ PR

Podsjetimo, 30. muzički biennale Zagreb svečano će biti otvoren u Kinu Europa 6. travnja, a ovogodišnji MBZ predstavlja široku paletu suvremenih glazbenih zbivanja kroz gotovo 50 programa, uz brojne goste skladatelje iz inozemstva i nova djela hrvatskih skladateljica i skladatelja. Na MBZ-u će nastupiti preko četiri stotine domaćih i stranih izvođača – orkestara, ansambala i renomiranih solista – koji će kroz koncerte različitih žanrova, prostorne instalacije i kazališne predstave publici predstaviti najbolje od svjetskog suvremenog glazbenog stvaralaštva. Program se odvija na preko 10 lokacija u gradu Zagrebu – od kazališta i koncertnih dvorana do kulturnih centara, kao i na njegovim ulicama, na otvorenom.


Komentari