Islandska indie-elektro senzacija dolazi na premijerni nastup u Zagreb

Islandski indie-electro band Vök dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u petak 23. veljače 2018., na premijerni nastup u Hrvatskoj.

Opisujući ih kao dream-pop/indie-electro bend, njihov zvuk sastoji se od sanjivih dionica elektronske glazbe, melodičnih vokala, prigušenog saksofona i jasnih gitara. Vök pjevaju na islandskom i engleskom, a iako ih je lako smjestiti uz bok imenima kao što su The Knife, The xx, Poliça i Phantogram, te za svoje uzore navode imena kao što su Portishead i Massive Attack, islandska četvorka stvara glazbu s vlastitim potpisom.

Priča počinje u siječnju 2013. kada je bend nastao s ciljem da nastupi na godišnjem natjecanju za mlade nade “Músíktilraunir”. Iako nisu imali spreman materijal, u samo nekoliko tjedana su pripremili pjesme, po prvi puta ih izveli uživo i pobijedili na natjecaju. Pjevačica Margrét Rán i saksofonist Andri Már dobili su pojačanje u obliku gitarista Ólafur Alexandera i bubnjara Einar Stefa s kojima snimaju prvi EP “Tension” iz 2013.

Vok

Nakon njega je 2015. uslijedio EP “Circles”, a hvaljeni uradak predstavio ih je kao inovativne glazbenike s atmosferičnim i inteligentnim zvukom. Novi album “Figure” pun je emocija, distorzija, šaputavih melodija, te sanjivih dionica koje su pod utjecajem znanstveno-fantastičnih filmova, te izvođača kao što su The Weeknd i Little Dragon.

Na aktualnom albumu Vök usavršava svoj rad i dalje, a Islanđani su našli sjajan potpisni zvuk koji mogu prezentirati cijelom svijetu. Na premijerni hrvatski nastup dolaze u Tvornicu kulture, a bit će to jedinstvena prilika čuti kako fantastično zvuče uživo.

vok_web
Ulaznice se u pretprodaji po cijeni od 60 kn, dok će na dan koncerta biti 80 kn.

Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13), Aquariusu CD Shopovima (Varšavska 13 i Branimir centar), na svim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr.

 


Komentari