IPAK IMA ŽIVOTA U ZAGREBU: Ponuda u kolovozu nije bogata, ali ipak postoji (FOTO)

zrinjevac fontana
Goran Stanzl/PIXSELL

Zagreb čak i u kolovozu može biti zanimljiv. 

Iako Zagreb ne nudi toliko zanimljivosti tijekom ljetnih mjeseci, dosadan svakako nije. Journal.hr. objavio je kratku listu stvar koje možete mogli raditi ako ste zapeli Zagrebu u kolovozu.

Muzeji

Dok vladaju vrućine, u ranim popodnevnim satima nije loše maknuti se sa sunca što vam daje odličnu priliku da posjetite neki od mnogih muzeja. Ako niste ljubitelj klasične umjetnosti onda posjetite Muzej Iluzija ili Muzej prekinutih veza. Oba muzeja svakako se razlikuju od klasičnog poimanja muzeja i eksponata koji se mogu vidjeti. Ovi muzeji dobro će vas zabaviti, a usput će vas i klima rashladiti za daljnje istraživanje grada.

Tunel Grič

Kada ste posljednji put prošetali Zagrebom u želji da razgledate grad i nešto novo saznate? Sada je prava prilika da prošetate Gornjim gradom, a usput prođete i kroz tunel Grič koji je nedavno otvoren za javnost. Glavni ulaz je u Mesničkoj, pored stepenica koje vode na Gornji grad te možete izaći u Tomićevoj ili na Ilicu kod art parka. Tunel Grič nekada je bio okupljalište vrhunskih rave partyja, a sa ovim obnavljanjem nadamo se da ćemo imati priliku poslušati neki koncert ili možda pogledati neku izložbu te da obnova neće stati samo na golim zidovima.

Zagreb.hr
Zagreb.hr

Nakon što prođete tunel Grič neka Vas noge vode prema Katedrali, Dolcu ili Cvjetnom trgu gdje se može osvježiti. Ako nakon šetnje još bude snage u vama, predlažemo vam posjet MEDENKO slastičarnici u Žerjavićevoj ulici. Zašto Medenko? Jer je sladoled vrhunski, radi se od pravih sastojaka, na bazi domaćeg mlijeka i vrhnja te su kombinacije okusa vrhunske zbog čega je šteta ne probati ovaj sladoled. Sladoled od špinata, kamilice s marelicom te razne kombinacije čokolada zasigurno će vas osvojiti već na prvu.

Art park

Jedan od ulaza/izlaza u tunel Grič nalazi se i u Art Parku. Udruga Pimp My Pump i street art studio Lapo Lapo započeli su revitalizaciju zapuštenog gradskog parka smještenog između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta te u njemu pokrenuli ljetni festival Art Park koji će do rujna, biti muzej na otvorenom upotpunjen opuštenim druženjima i glazbom. Ako niste dugo igrali ping pong ili badminton – uputite se u Art Park i malo se rekreirajte.

FOTO: Ivan Ramađa
FOTO: Ivan Ramađa

Piknik na Vranicanijevoj poljani

Romantičan piknik na Gornjem gradu uz najfinije domaće zalogaje koje donosi Mali plac? I to je moguće ovog ljeta, svake srijede od 17 sati na Vranicanijevoj poljani!

Ljeto na Strossu

Strossmayerovo šetalište jedno je najljepših u gradu te ne čudi što je upravo ono izabrano za lokaciju ljetne manifestacije pod nazivom Ljeto na Strossu. I u kolovozu možete očekivati mnogo zabave, likovne instalacije, predstave, koncerte, nagradne igre i mnogo drugih događanja.

Ljetno kino Gradec

Ljetno kino Gradec s prvim je projekcijama počelo 25. srpnja, a večeri pod zvijezdama na Katarininom trgu trajat će do 4. rujna. Rezervirajte svoje mjesto i uživajte u svim filmskim žanrovima – program je na stranici Ljetnog kina Gradec.

Plesne večeri na Zrinjevcu

Zahvaljujući Zagrebačkom vremeplovu, Zrinjevac će oživjeti u ritmu plesnih koraka, svakog dana do 14. kolovoza u ovom poznatom zagrebačkom parku. Gatsby Party, glazba Havaja i latino ritmovi čekaju vas uz Plesne večeri na Zrinjevcu.

Vlado Šestan/Facebook
Vlado Šestan/Facebook

Zagreb Eye vidikovac

Bez obzira jeste li iz Zagreba ili ne, ovaj vidikovac u samom centru grada pruža predivan panoramski pogled na sami centar grada, ali i okolicu! Odličan dodatak je i bar na vrhu tako da možete uživati u pogledu uz piće.

Park Maksimir i Zoo

Park Maksimir najstariji je javni park u Zagrebu te dom mnogih životinjskih i biljnih vrsta. Osim nekoliko arhitektonskih objekata koji se tamo nalaze, svakako je najpoznatiji i kao mjesto Zoološkog vrta u Zagrebu. Maksimir je odlično mjesto za popodnevnu šetnju, a zoološki vrt zabaviti će i one najmlađe i one najstarije. Također, u Maksimiru svake subote možete na organizirani piknik.

en.wikipedia.org
en.wikipedia.org

Posjetite Jarun

Vruća ljeta lakše se podnose u blizini vode, a Jarun pruža upravo to. Jezero je odlično mjesto za ranojutarnji jogging, ali i dnevni odmor, sunčanje i kupanje. Na povratku s Jaruna obavezno navratite na jedan gin & tonic na novu terasu A MOST UNUSUAL GARDENA na Savskom mostu.

PHOTO: Ivan Ramađa
PHOTO: Ivan Ramađa

Medvednica

Ako želite i ljeti biti fizički aktivni, a Jarun i Bundek nisu vam dovoljno interesantni, zaputite se na hiking na Medvednicu. Obucite tenisice i odaberite jednu od staza, ovisno o vašoj fizičkoj spremi te napunite baterije za nove radne pobjede.


Komentari