INTERLIBER JE PRED VRATIMA: Kultni sajam knjiga otvara vrata

Interlieber

Čuveni 39. međunarodni sajam knjiga i učila! (8. – 13. studenoga 2016.).

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i koja se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba, okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare platforma je za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja.

Okuplja 300 izlagača na više od 13.000 m2 iz 12 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Hrvatska, Italija, Kina, Nizozemska, Njemačka, SAD, Slovenija, Srbija, Španjolska, Velika Britanija i Sj. Irska).

Posjetitelje, kao i do sada očekuje velik broj novih naslova, predstavljanja knjiga, dolazak knjiških zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, književne radionice, a sve to samo je dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici u paviljonu 6 te na izložbenim prostorima izlagača.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Ovogodišnja novost je otvaranje galerije paviljona 5 gdje će se svakodnevno održavati druženja s autorima te različiti kreativni i edukativni programi: radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire i sl.[/box]

Posebno je uređena poslovna zona za razgovore medija s izlagačima i autorima.

Kako bi svima olakšali boravak na Interliberu, posjetitelji će moći ostaviti knjige na posebnom mjestu u paviljonu 5 i 6 koji je nazvan Knjižider te koji ujedno služi i kao garderoba.

I ove godine, na sjeveru paviljona 6, Interliber priprema posebno osmišljeni, edukativno-zabavni sadržaj Znanstveni kvart u kojem će moći uživati svi željni znanja u praksi.
Znanstveni park predstavlja interaktivan pristup prenošenja znanja i popularizaciju svih znanosti na praktičan i zabavan način. Ove godine aktivno je pet cjelina unutar Kvarta: Školica, Plac znanja, Mozgaonica, Trg odmorko i Zabavni park.


Komentari