Ideje za Praznik rada u Zagrebu i okolici: Prvomajska zabava, klopa i cuga

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Događaji, koncerti i vrhunska zabava uz grah i dobru glazbu u Zagrebu i okolici.

Dana 1. svibnja bit će pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku. I dalje ne posve stabilno pa je poslijepodne malo moguć i poneki lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 15, a najviša dnevna od 24 do 26 °C.

Zagreb je prepun zelenih površina koje vas pozivaju da uživate u prirodi, udahnete zrak i osjetite proljeće u najljepšem gradu.

Izdvojili smo nekoliko događaja i preporuka.

Tradicionalno druženje u parku Maksimir

GLAVNI ULAZ U PARK MAKSIMIR
 
podjela karanfila
09,30 – 10,00              Puhački orkestar ZET-a, Zagrebačke mažoretkinje, KUD BUKOVAC
10,00h                          povorka do pozornice
 
LIVADA U PARKU MAKSIMIR
 
10,00 – 18,00h             podjela graha
 
VIDIKOVAC
 
12,00 – 13,00             PUHAČKI ORKESTAR ZET-a
13,00 – 13,45             LIMENA GLAZBA DVD MORAVČE
13,45 – 14,30             PUHAČKI ORKESTAR HKUD ŽELJEZNIČAR
 
POZORNICA
(voditelj programa DARKO JANEŠ)
 
10,00 – 10,20             DJ
10,20 – 10,30             DOLAZAK POVORKE
                                    ZAGREBAČKE MAŽORETKINJE
                                    PUHAČKI ORKESTAR ZET-a
10,30 – 10,40             KUD BUKOVAC
10,40 – 11,00             MIRKO ŠVENDA ŽIGA
11,00 – 12,00             MIRO UNGAR
12,45 – 13,00             KUU STARO BRESTJE
13,00 – 13,30             DJEČJI ZBOR MALI SESVEĆANI
13,30 – 14,00             KUD KLAS PODSUSED
14,00 – 14,30             DJEČJI ZBOR KIKIĆI
                                    TEEN ZBOG GENIJALCI
14,30 – 15,00             HKUD PRIGOREC MARKUŠEVEC
15,00 – 15,30             SLAVUJI
15,30 – 17,00             ZDRAVKO ŠKENDER
17,00 – 18,00             DJ

FOTO: Dražen Komar

Chill & Grill na Bundeku – najveći festival klope, cuge i mjuze

Zagreb Chill&Grill festival rošle godine je posjetilo preko 40.000 ljudi u četiri dana, a ove godine festival su produžili na još jedan dan. Od 27.4 do 1.5. na Bundeku na više od 4.000m2 pripremaju i ove godine najveći festival klope cuge i mjuze u Zagrebu.

Od cjelodnevne zabave i dobre klope za cijelu obitelj do večenjih koncerata, sve posjetitelje očekuju:

– domaća craft piva: 5th Element, Zmajska pivovara, Varionica, Pivovara Medvedgrad, Lepi Dečki Brewery, The Garden Brewery, Crafter’s …

– poznati hrvatski chefovi: David Skoko, Marko Palfi, Lana Klingor Mihić, Priska Thuring, Mishel Tokić, Zoran Delić, Darko Kontin i Vedran Bošković

– dobra klopa poznatih zagrebačkih restorana: Submarine Burger, Plac, Batak grill, Bicko, Pod Zidom Bistro & Wine Bar, Pivnica Budweiser, Doomsday i Špiro

– cjelodnevni glazbeni program te večernje koncerte uz Juru Stublića& Film, Letu Štuke, Mangroove, NoA & Funkblasters, The Second Hand Band, Luce, The Story Of Rory

– chillout zona za uživanciju pod suncem

– zabavni sadržaj za djecu

– brojna nagradna natjecanja

FOTO: Instagram / minaharkerswan

Roštiljanje na Jarunu

Smješten na lijevoj obali Save, Jarun je najbolji prostor za rekreaciju u gradu. Omiljeno je mjesto za šetnju, koturanje i bicikl, pogotovo na kružnoj cesti od šest kilometara. Jednu trećinu Jaruna pokrivaju jezera: regatna staza od dva kilometra, Veliko jezero, Malo jezero i šest otoka. Uz obale jezera uređene su velike šljunčane plaže, koje se ljeti pretvaraju u uređeno kupalište. Na velikim livadama s južne strane nalaze se drveni paviljoni gdje slobodno možete roštiljati ako stignete dovoljno rano – tko prvi, njegova djevojka!

Na zapadnoj strani nalaze se veslački, jedriličarski i jahački klubovi. Jarun ima mnoštvo pješačkih i biciklističkih staza, kao i nekoliko dječjih igrališta. Na sjevernom potezu uz Veliko jezero, iznad plaže, nižu se restorani i kafići s ljetnim terasama.

S obzirom da će vrijeme biti i više nego odlično, svakako zabilježite Jarun kao jednu od opcija.

FOTO: Instagram / nini.bubi

Zagrebački biser: Sljeme

Pješice ili automobilom, Zagrebačka gora nezaboravan je doživljaj. Ljeti su idealna mjesta za piknik u šumskoj hladovini, na primjer uz potok na stazi do Kraljičina zdenca. U proljeće ili jesen možda ćete tražiti sunce, a u tom slučaju najbolje je otići na Medvedgrad ili na sam vrh: na Činovničkoj livadi kod sljemenskog tornja ili na livadi kod Hunjke. Ne morate nositi ručak jer planinarski domovi nude izvrsnu i jeftinu domaću hranu.

Na Sljemenu su do danas izgrađeni brojni planinarski i skijaški domovi, te gostionice, uređena izletišta i skloništa.

Do podnožja Medvednice može se doći tramvajem i autobusom. Osim što ćete punim plućima udahnuti svjež zrak, rekreirati se u dobrom društvu i stopiti se s prirodom, možete upoznati neku od čak 72 planinarske staze. U ovoj tablici nalazi se popis planinarskih staza na Medvednici. U kolonama su navedene duljine staza, okvirno vrijeme potrebno za njihov prolaz te slobodna procjena težine staze u rasponu od 1 (najlakša) do 5 (najteža).

Otok Ljubavi, Duga Resa

Otok ljubavi komadić je zemaljskog raja. Ne, nismo pretjerali. Sve ljepote Mrežnice pokazale su se na ovom otočiću koji nudi osvježenje u sedrenim prirodnim “kanalima” rijeke i slapova. Osvježenje također možete potražiti u uređenom kafiću po povoljnim cijenama. Kupalište nudi kampiranje, roštiljanje, jutarnju kavicu i naravno prekrasnu prirodu koja će vam “napuniti baterije”.

Panoramio
Panoramio

Mala Švarča, Mrežnica

Mala Švarča se dosta uređivala proteklih godina pa se sada na ovom kupalištu možete odmoriti uz sportski sadržaj, ali i ugostiteljsku ponudu. Ova lokacija često je mjesto odražavanja koncerta i techno partyji, a uređenost i popratni sadržaji učinili su Malu Švarču jednim od najpopularnijih kupališta kontinentalne Hrvartske.

FOTO: kzz.hr

Nadomak Zagreba: Baloni na vrući zrak iznad Zagorja

Najveće okupljanje balona na vrući zrak u Hrvatskoj i ove godine na nebo iznad Zagorja dovodi 15 vrhunskih ekipa iz Francuske, Nizozemske, Slovenije, Velike Britanije i naravno Hrvatske.

U Balon klubu Zagreb su posebno sretni jer je s njima ponovno i prošlogodišnji miljenik publike Geoff Lescot sa svojim vrlo posebnim balonom jednosjedom. Uz to, bit će tu i hrvatska reprezentativka u letenju balonima na vrući zrak, i prva žena pilot solarnog balona, Marija Petrić Mikloušić koja će letjeti balonom Turističke zajednice Krapinsko-Zagorske županije, popularnim “Zagorcem”.

Sve posjetitelje i ove godine dakle čekaju uzbudljivi prizori masovnih uzlijetanja i balonaških natjecanja, edukativne šetnje kroz kupolu balona za posjetitelje svih generacija u kojima će se moći iz prve ruke naučiti sve o ovim fantastičnim letjelicama, te prizori noćnih iluminacija od kojih zastaje dah. Događanje će pratiti muzički program i gastro ponuda. Pripremite se na vikend pun uzbuđenja i iznenađenja jer nebom iznad Zagorja zavladat će baloni na vrući zrak, a kako je izgledalo prošle godine najbolje možete vidjeti na ovom fantastičnom videu talentirane MESMERISED ekipe.  *NAPOMENA: Baloni su uvelike ovisni o vremenu i stoga pratite facebook stranice Croatia Hot Air Balloon Rallyja za najnovije informacije oko vremena polijetanja i rasporeda aktivnosti.

Utorak, 1.5 

  • 07:00h Jutarnji let (Krapinsko Zagorski Aerodrom)
  • 12:00h BBQ Party uz proglašenje pobjednika i dodjela nagrada
  • 20:00h Spektakl noćne iluminacije (Krapinsko Zagorski Aerodrom)

Komentari