Iako u drugačijem izdanju, i ove godine vaša nepca šaljemo na gastronomska putovanja Brazilom! Evo što vas očekuje

Iako se Festival brazilske kulture ove godine neće održati u punom sjaju, vjerni posjetitelji i posjetiteljice neće ostati zakinuti za brazilske okuse, capoeiru, test znanja, ali i informiranje o potrebi očuvanja okoliša.

Udruga Amazonas uvela je Brazilactica weekend koji će se održati od 18. do 20. lipnja, a sastojat će se od radionica namijenjenim manjim grupama ljudi, na otvorenom i zatvorenom. 

Za početak, 18. lipnja, vaše nepce šaljemo na gastronomska putovanja Brazilom! U suradnji s Udrugom Vestigium osmislili su radionicu na kojoj ćete naučiti pripremati neka od tipičnih brazilskih jela. Posebni gosti radionice su Bruno Möller i Diego Alves, a radionica je otvorena za sve starije od 18 godina. Broj mjesta je ograničen pa požurite s prijavom!

Kava je mnogima od nas neizostavan početak jutra, pa ako ste među njima, uz Amazonasine suradnike iz Quahwe možete otkriti sve zanimljivosti o tom napitku. Kroz posebnu radionicu upoznat ćete se s poviješću i načinom proizvodnje kave te ćete na kraju radionice imati priliku kušati više različitih vrsta kave. Više o načinu prijave i kotizaciji te dodatne informacije o tome što je uključeno u radionicu provjerite na Facebook događaju. 

Sjećate li se požara u Amazonskoj prašumi koji se dogodio prošle godine? Unutar Brazilactica weekenda predstavljamo vam i ‘Amazon Fire Mural’ koji ćete moći pogledati u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu, od četvrtka do subote, od 10 do 18 sati. Izložak je nastao u suradnji volontera Europskih snaga solidarnosti i mladih iz lokalne zajednice. Cilj izloška je pružiti vjerodostojne informacije o požaru te osigurati mjesto za refleksiju na sam događaj i utjecaj istog na okoliš. Više o događaju, mogućem razgovoru s kreativnim timom i sl. potražite ovdje. 

Svi ljubitelji i ljubiteljice pokreta, u petak, 19. lipnja u 18:00 sati mogu nam se pridružiti na besplatnoj radionici capoeire u Parku Stara Trešnjevka. Posebna oprema, kao ni najava, nisu potrebne, ali preporučamo da se odjenete ugodno.

I na samom kraju Brazilactica weekenda moći ćete sudjelovati u zanimljivom kvizu! Okupite svoju ekipu, provjerite koliko znate o brazilskoj kulturi, a možda i osvojite nagrade naših donatora Caffe bara Crni Mačak i Terrible Creations. Više o nagradama, lokaciji, načinu sudjelovanja i prijavi potražite na događaju. 

Sve radionice će se održati u skladu sa svim epidemiološkim uputama koje će biti na snazi u trenutku održavanja Brazilactica weekenda. 

Događaj organizira Udruga Amazonas u suradnji s partnerima: Botaničkim vrtom PMF-a u Zagrebu, Udrugom Vestigium i Quahwom. Donatori događanja su Caffe bar Crni Mačak, Terrible Creations i Bauhaus Hrvatska

Detaljan raspored Brazilactica weekenda potražite ovdje.

 

Komentari