HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ: Dosad neizloženi eksponati za ‘Noć muzeja’

U petak, 27. siječnja 2017., između 18:00 i 00:00h i Hrvatski prirodoslovni muzej, Demetrova ulica 1, u Zagrebu obilježit će manifestaciju Noć muzeja.

Ovogodišnja manifestacija Noć muzeja u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju praćena je izlaganjem eksponata koji do sada nikada nisu nikada bili izloženi javnosti, ali isto tako razgledom iznimno zanimljivog stalnog mineraloško-petrografskog i zoološkog postava te popratnim zabavnim programom.

Noć muzeja idealna je prilika da vidite eksponate koji do sada nikada nisu bili izloženi u javnosti, a predstavljaju vrlo važno biološko bogatstvo.

Vrhunske izložbe koje dosad niste mogli vidjeti

Samo neki od izloženih eksponata su Kamenica u krednom vapnencu iz Žrnovnice, Jupiterova brada, fosilni glavonožac Amonit te zbirka leptira akademika Zdravka Lorkovića. Isto tako građani će po prvi puta moći vidjeti i DNA laboratorij muzeja.

Pored novih eksponata koje ćete imati prilike vidjeti, izložen će biti i stalni postav koji se sastoji od izložbe Miocen sjeverne Hrvatske koja prikazuje promjene na prostoru sjeverne Hrvatske kroz vremenski period dug gotovo 20 milijuna godina, izložba Metamorfoza – san proždrljive grabljivice, iz koje možemo više naučiti o padu brojnosti leptira zbog promjena u okolišu koji za posljedicu imaju gubitak biološke raznolikosti koja je vidljiva svima nama.

Izložba Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih koju pored eksponata prate zvukovi prirode koji podsjećaju na djetinjstvo, što je uz vizualno obogaćuje i auditivnim iskustvom predstavlja jedan od najzanimljivijih eksponata, upravo zbog vizualno – auditivne stimulacije.

Večer će pratiti i zabavni program, tako da će se ispred muzeja moći vidjeti performeri sa vatrom. Također, posjetitelji će se u Noću muzeja moći osladiti pečenim kestenjem i ugrijati kuhanim vinom.

>>>KRAJ SIJEČNJA REZERVIRAN ZA ‘NOĆ MUZEJA’: Uživajte u događanjima na čak 42 lokacije u Zagrebu!

>>>‘STARI ZAGREB OD VUGLA DO VUGLA’: Holding građanima sprema iznenađenje za ‘Noć muzeja’


Komentari