Hrvatska vojska danas slavi svoj dan! Provjerite gdje i kada razgledati s čim raspolažu!

MORH/Zagreb.info

Svi su spremni za današnju svečanost povodom obilježavanja 28. obljetnice osnutka Hrvatske vojske.

U centralnom dijelu programa koji se održava danas, 26. svibnja tijekom prijepodneva visoki državni dužnosnici i izaslanstva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske položit će vijence i zapaliti svijeće na gradskim grobljima diljem Hrvatske.

Na ŠRC „Jarun“, od 10 do 21 sat izložen je taktičko-tehnički zbor, gdje će posjetitelji moći razgledati naoružanje i vojnu opremu Hrvatske vojske.

Od 17 do 19 sati  posjetitelji će moći vidjeti pokaznu vježbu Zapovjedništva specijalnih snaga, prikaz sposobnosti i vještina kadeta Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman i metodsko pokaznu vježbu rada vodiča službenih pasa Pukovnije vojne policije.

S početkom u 18:30 sati, na Jarunu održati će se sadržajni program koji uključuje ispaljivanje počasnih plotuna, padobranske skokove, vojno-akrobatski program Počasno-zaštitne bojne, vježbu Hrvatske vojske MINEX u kojoj sudjeluje Hrvatska kopnena vojska, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Zapovjedništvo specijalnih snaga i Središnjica za obavještajno djelovanje te letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Planiran je i nastup akrobatske grupe „Krila Oluje“.

Za građane će biti organiziran i vojnički grah, u 13 sati i u 17 sati.

 


Komentari