Hrvatska dobiva sajam umjetnosti Art Zagreb

Press

Posljednjih petnaestak godina hrvatska umjetnost pravi je hit među svjetskim kolekcionarima. Na aukcijama u Parizu, London i New Yorku, cijene djela hrvatskih umjetnika prelaze i milijun kuna! Središte tržišta umjetnosti upravo su sajmovi, na kojima galerije i umjetnici prodaju svoja djela kolekcionarima, galerijama, muzejima, ali i najširoj javnosti.

Od 18. do 20. svibnja jedan takav sajam umjetnosti dobit će i Zagreb. Pod nazivom Art Zagreb, u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla, na 19 štandova predstavit će se 30-ak galerija i umjetnika koji će prodavati neka od najboljih djela, prvenstveno suvremene, hrvatske umjetnosti. Od Galerije Kranjčar, najpoznatije hrvatske galerija koja posljednje dvije godine izlaže na ViennaContemporary, preko Galerije Laval Nugent čija ponuda uključuje posljednjih stotinjak godina umjetnosti i Zen Contemporary Art Gallery koja predstavlja Stjepana Šandrka, Sebastijana Dračića i Danielea Fortunu do Galerije Adcom International koja djeluje na relaciji Klagenfurt – Beč – Zagreb. Novoosnovana galerija Art garaža Kamba i Art Club predstavljaju cijeli niz umjetnika. Samostalni umjetnici koji izlažu na prvom Art Zagrebu su Ji Suk Baek, Marijan Crtalić, Hrvoje Dumančić, Fedor Džamonja, Paulina Jazvić, Lena Kramarić, Tatjana Politeo, Jelena Remetin, Mirna Sišul, Eugen Varzić.

Cijene počinju već od tisuću kuna, a posljednja gospodarska kriza je pokazala da je investiranje u umjetnost najsigurnije. Zaboravite nekretnine, dionice i zlato, umjetnost nudi najveću i najsigurniju zaradu.


Komentari