Hoće li policija imati razumijevanja? Večeras se poziva na ‘spontano cuganje kod Hendrixa’?!

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Točno je godinu dana prošlo od rušenja kluba gdje su se završavali ili počinjali svi noćni izlasci u Zagrebu. Klub kod Savskog mosta bio je utočište mladima mnogo godina.

Sidro, Brodić na Savi okretišta tramvaja samo je jednog jutra nestao. To jutro i dan ma i nekoliko dana kasnije, građani su biti ljutiti i tužni. Tada je nestao i jedan dio povijesti.

Kako su prije godinu dana izvijestili, nadležni su odlučili da je to ‘ruglo grada’ i da ga treba maknuti. Radnici su došli nenajavljeno kako su tada tvrdili glavni u Sidru.

“Imali smo jedan sat da se iselimo. Nismo to očekivali i mislili smo da će se to dogoditi na proljeće, a ne sada iz čista mira”, kazao je tada jedan od članova upravnog odbora Sidra Ivan Stojanović za Večernji.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Na Facebooku se pojavio događaj koji poziva mlade na ‘spontano cuganje večeras kod Hendrixa’. Nije poznato je li prijavljen, ali u opisu piše kako se to čini povodom prve obljetnice rušenja.

“Povodom prve obljetnice rušenja Sidra (ne)organizirano spontano cuganje na lokaciji nekadašnjeg Sidra (Nasip kod Hendrixa). Dobrodošli su svi koji se vole družiti i popiti. Donesite vlastitu cugu, instrumente, zvučnike, dobru volju i toplo se obucite!”, piše u opisu Facebook događaja.

Za sada je više od 50 ljudi kliknulo da dolazi, a nešto manje od 200 njih je zainteresirano za ovaj događaj.


Komentari