Gurmani, pozor! Ovu preukusnu zabavu ne smijete propustiti

Tradicionalna gastronomsko-zabavna manifestacija Svetonedeljska fišijada održat će se 1. rujna na obali jezera Rakitje, s početkom u 10:00 sati. Riječ je o jubilarnom, 20. izdanju ovog popularnog natjecanja, koje će okupiti desetke natjecateljskih skupina i stotine posjetitelja iz cijele Hrvatske. 

Fišijadu će otvoriti članovi Kuburaškog društva „Gromovnik“, pucnjevima iz kubura. Uz besplatan fiš paprikaš za posjetitelje, za vrhunsku zabavu pobrinut će se „Tamburaši za dušu“ i voditelj Davor Dretar-Drele. Također, u okviru bogatog programa održat će se i natjecanje u starim pučkim igrama, uz nagrade najboljima.

Početak kuhanja zakazan je za 14:00 sati, a od 16:00 do 17:30 slijede ocjenjivanje  i besplatna degustacija za sve posjetitelje. Proglašenje pobjednika predviđeno je za 18:00 sati

Podsjetimo, tijekom godina Svetonedeljska fišijada nametnula se kao izuzetno važan segment turističke ponude Grada Svete Nedelje, a uz natjecateljski dio, stotine posjetitelja privlači besplatnom degustacijom fiš paprikaša skuhanog u najvećem hrvatskom kotlu od 600 litara, bogatom ponudom domaćih proizvoda i suvenira na štandovima, ali i ljepotom prirode jezera u Rakitju. 

Prošle godine u natjecateljskom dijelu tako je nastupilo čak 40 skupina iz svih krajeva Hrvatske, dok se ove godine očekuje još veći broj sudionika, koji ovu manifestaciju koriste da bi, kroz ugodno druženje s prijateljima, pokazali svoje vrhunsko kulinarsko umijeće. 

Svi natjecatelji pripremat će fiš paprikaš od iste vrste ribe, i to u jednakim količinama, koju će osigurati organizatori manifestacije, Turistička zajednica grada Svete Nedelje i Športsko ribolovno društvo Rak iz Rakitja

Velikoj popularnosti fišijade u značajnoj mjeri pridonosi atraktivna lokacija na kojoj se održava. Naime, jezero Rakitje jedno je  od četiri prekrasna svetonedeljska jezera, koja svojom prirodnom ljepotom redovito privlače brojne izletnike iz Zagreba, od kojeg su udaljena samo desetak minuta vožnje. 


Komentari