Gurmani, kaj vi velite? Ovo su najbolje mjesta s roštiljem u gradu

Paulaner Grill Bar

Da se u Zagrebu od pamtivijeka dobro jelo, i nije neka vijest. No, svatko tko sebe smatra gurmanom rado će zaviriti u zagrebačke restorane koji kriju prave delicije, a jedna od neizostavnih svakako je i roštilj.

Prepuna je naša metropola restorana na čijim se jelovnicima nude ćevapi, pljeskavice i ostale roštilj delicije, ali neki od restorana ipak slove kao najbolji. Dakako, sve se na koncu svede na ukus, ali i rasprave, a mi smo u konačnici izdvojili one koji se u debatama nekako uvijek izdvoje kao vrhunski.

Tvornica Pljeskavica Kosta jedna je od omiljenih destinacija za sve ljubitelje roštilja. Kućica na livadu preko puta Vjesnikova nebodera, odnosno na Savskoj cesti 107 djeluje pomalo neugledno, ali sve to pada u drugi plan kada zakoračite u oazu dobrih mirisa i još boljih okusa. No, pazite Kostina kućica je malena pa bi vam se moglo dogoditi da ne nađete slobodno mjesto jer ovdje se sprema vrhunski leskovački roštilj za kojega je zadužen, a tko drugi doli gospodin Kosta poznati majstor grila koji je svoje vještine pokazao i na kulinarskom showu Masterchef.

Tvornica pljeskavica Kosta
Tvornica pljeskavica Kosta

Probati se kažu eksperti mora Leskovački voz, a u njemu jela u slijedovima koja započinju ćevapima te se nastavljaju pljeskavicom sa sirom, punjenom vješalicom i leskovačkim uštipcima. Odličan izbor je i punjeni batak, ali i đevrek. Spomenuti treba i fantastične lepinje, ali i priloge kao što je zapečeni grah i kajmak. Restoran radi od 10 do 23 sata i primaju isključivo gotovinu.

Na top listi ljubitelja grila odnedavno se sve češće spominje Paulaner Grill bar smješten na Črnomercu 102, a ljubitelji roštilja izdvajaju njihove ćevape i pljeskavice. Etablirali su se među ostalim organizacijom grill partija, a uz hranu služe i dobro pivo.

Paulaner Grill Bar
Paulaner Grill Bar

Bistro Mitnica, MZ ili Kod Srbina ugostiteljski su objekti istoga vlasnika. Mitnica se nalazi na Črnomercu 37, dok ćete kultni MZ pronaći u Augustinčićevoj 8 na Ravnicama. Ruža Hrvatska, gurmanska pljeskavica, punjena vješalica neki su od njihovih specijaliteta koji ih svrstavaju na popis najboljih rošitilja našega grada. Maximirski niz izazov je za mnoge jer naime odlučite li se za njega možete isprobati sva jela sa menija. Legenda kaže da nikome do sada to nije pošlo za rukom.

Stari kotač u Prečkom oaza je dobrih ćevapa, a hvalese i njihova punjena pljeskavica te kajmak i sve to po prilično povoljnim cijenama. U istom kvartu smjestio se i grill restoran Kod dede koji nudi vrhunske pljeskavice i solidan kajmak. Naravno, treba spomenuti i kultno NK Trnje, ali i NK Jarun koji uz solidan roštilj osvajaju srca gurmana velikim porcijama. Tu je i grill Žar, Batak, Magazinska klet, ali i Maredo Grill koji se također kroz godine rada visoko pozicionirao na listi odličnih roštilja u gradu.

Ako kojim slučajem nismo pogodili vaš ukus javite nam gdje vi mastite brk najboljim roštiljem.


Komentari