Guitarra Viva: talijanski majstor Adriano del Sal

Press
Na 3. koncertu sezone, Guitarra Viva predstavlja talijanskog gitarista Adriana del Sala! Utorak, 20. ožujka 2018., Hrvatski glazbeni zavod, 20 sati

 

Hvaljen od kritike kao izniman glazbeni talent, dubokog umjetničkog senzibiliteta i nevjerojatnog tehničkog majstorstva, Adriano del Sal svoje je umijeće potvrdio i kao pobjednik brojnih međunarodnih gitarističkih natjecanja, uključujući Julián Arcas u Almeíri, Michele Pittaluga u Alessandriji i Francisco Tárrega u Benicassimu.

Diplomirao je 1999. godine na Konzervatoriju Jacopo Tomadini u Udinama u razredu Guida Fichtnera, a usavršavao se kod profesora Stefana Viole i Paola Pegorara na Akademiji Francisco Tárrega u Pordenoneu i pohađao je majstorske tečajeve koje su vodili istaknuti gitaristi David Russell, Manuel Barrueco, Stefano Grondona, Angelo Gilardino, Alberto Ponce.

Program koncerta:

Giulio Regondi:
Rêverie op. 19

Agustín Barrios:
Mazurka appasionata

Joaquín Rodrigo:
Invocación y danza

Federico Moreno Torroba:
Piezas características

Johann Sebastian Bach:
Preludij, fuga i allegro u Es-duru, BWV 998


Ulaznice za koncert po cijeni od 70 kn (50 kn za umirovljenike i studente) mogu se kupiti na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda, Gundulićeva 6

(pon – pet: 11-14 | 19-20 sati i sat vremena prije početka svakog koncerta; tel: +385 1 48 30 822).

Najavljujemo: u istome tjednu još jedan gitaristički užitak!
Petrit Çeku prvi put u Zagrebu integralno izvodi Bachove Suite za violončelo

Gitaristički tjedan nastavit će se u HGZ-u u četvrtak, 22. ožujka, kada će u ciklusuZagrebački umjetnici zagrebačkoj publici HDGU-a nastupiti Petrit Çeku, u izvedbi svih šest Bachovih Suita za violončelo solo, u majstorskoj obradi Valtera Dešpalja za gitaru!
Bit će to prvi put da Çeku ovaj ambiciozan umjetnički pothvat izvodi u Zagrebu, nakon što je Suite snimio 2016. godine za izdavačku kuću Eudora.

Ne propustite i ovaj iznimni glazbeni doživljaj!


Komentari