Great Gatsby: baletni blockbuster i neponovljivi spektakl u zagrebačkoj Areni

Balet The Great Gatsby jedinstven je projekt koji objedinjuje nekoliko umjetničkih sfera a u Zagreb donosi neponovljiv spektakl koji je osvojio svijet.

Fitzgeraldova knjiga, pa potom i film koji je nastao po knjizi “Great Gatsby”, već su stvorili kultni status, a atmosferu koju donosi već godinama mnogi pokušavaju ponoviti i iznova doživjeti. Nakon filmske uspješnice, stiže nam baletno uprizorenje knjige, Great Gatsby Ballet, vrhunski spektakl i blockbuster, s virtuozima iz svijeta baleta, kazališta i glazbe. Dwight Rhoden, jedan od najtraženijih suvremenih koreografa, ujedno i redatelj projekta, osmislio je koreografiju isključivo za ovaj show.

Sam Dwight do sada je surađivao s nizom poznatih svjetskih umjetnika poput Princea, Lennyja Kravitza, U2 i Patrick Swayzea. Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu, ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku i zvijezda svjetskih razmjera savršeno utjelovljuje plesne pokrete u glavnoj ulozi Jay Gatsbyja, a zagrebačkoj publici se predstavio prošle godine u baletnom rock spektaklu “Radio and Juliet”. Jedinstvenu glazbu baleta The Great Gatsby potpisuje ponajbolji ukrajinski kompozitor današnjice Konstantin Meladze. 14. listopada rezervirajte za ovaj spektakl, a karte možete nabaviti ovdje. 


Komentari