Graffiti na Gradele u SC-u: Predstavljanje fotomonografije Street/Art/Zagreb

Prva aktivnost Graffiti Na Gradele kolektiva u 2018. godini čeka nas 3. veljače, a kako svojim aktivnostima volimo zujati od mjesta do mjesta, ponovno se vraćamo u Studentski centar Zagreb i predvorje njegova kina. Da, to je onaj event o kojem se i dalje priča, event koji se nimalo sramežljivo iz izložbe pretvorio u mega party s atmosferom iz Bola i naše Bijele kuće :)

Program će se sastojati od nekoliko elemenata, a središnji dio bit će jednodnevna izložba mladih autorica i autora koji djeluju i kroz našu platformu.

Jedan od ciljeva ove izložbe je pokazati u koliko se heterogenu i široku platformu razvio festival Graffiti Na Gradele, odnosno kako se graffiti i street art scena konstruktivno i kvalitetno može graditi kroz niz različitih medija i perspektiva.
Na jednom mjestu okupit ćemo cijeli niz domaćih umjetnika, od veterana street art i graffiti scene, do onih mlađih aktera, koji svojim vizijama u radu donose novu perspektivu iz koje gledamo na tu istu scenu i njen smjer razvoja. Isto tako, ova izložba pokazat će nam i u kojem smjeru su se izlagači razvili u proteklih godinu dana, od naše posljednje izložbe u SC-u.

Uz to što ćete na jednom mjestu moći pogledati niz vrhunskih radova domaćih umjetnika organizirat ćemo i predstavljanje fotomonografija graffiti i street art scena Zagreba i Beograda, koje su nedavno izdane i koje svojim stranicama dokumentiraju ono što nas svakodnevno okružuje na gradskim ulicama. Fotografije brojnih radova naših prijatelja i suradnika nalaze se u obje fotomonografije, stoga je ovo sjajna prilika da pokažemo kako hrvatske i srpske graffiti scene dišu, skupa se razvijaju i aktivno surađuju. Prilikom predstavljanja knjiga održat će se i razgovor s autorima i nekim od umjetnika čiji radovi se nalaze u njima.

Uz izložbu i okrugli kao održat će se i neizostavni party do ranog jutra. Ipak se u svemu ovome važno i dobro zabaviti, upoznati nove ljude, međusobno se umrežiti i nastaviti stvarati dalje :)

Zbog svega ovoga pozivamo vas na našu prvu aktivnost i druženje u 2018., vidimo se u SC-u!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Graffiti Na Gradele u SC-u◄
EXHIBITION ☓ PARTY ☓ BOOKS PROMO
3/2/2018
Start: 18:30
Entry: FREE
_______________________
Exhibition line up:
☓ Lunar
☓ CHEZ 186
☓ Sarme (C.L.F.V. / UN13/ FE)
☓ Casino (C.L.F.V.)
☓ Royal (C.L.F.V.)
☓ Glitchboy2000
☓ Silkfatblues
☓ RELOADER (Vuk Oreb i Josipa Vurnek)
☓ Ana Kovačić – Retro
☓ Beogradski grafiti

DJ line up:
☓ Oliver (BassingaKrankšvester)
☓ Kuna aka DJ Mashkay Bonbonoff
☓ Zembo (BLAW:BLAW)
☓ Resk (BLAW:BLAW)

+ predstavljanje i razgovor s autorima graffiti & street art fotomonografija i knjiga ‘STREET/ART/ZAGREB’ i “Street Art Belgrade” (Beogradski grafiti)


Komentari