GLAZBENO PUTOVANJE GRUPE MERITAS: Poslije tri godine ponovno u Klovićevim dvorima

Facebook

ŠTO: Koncert Meritas

KADA: ponedjeljak 11. srpnja 2016.

GDJE: Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4

Tri godine poslije, Meritas se vraća u prekrasan prostor Atrija Galerije Klovićevih dvora

Sjećanja su još svježa s posljednjeg njihovog koncerta koji su upriličili upravo na ovom mjestu 2013. Ispunjeno, uzbudljivo, dojmljivo, neki su od epiteta koji opisuju taj koncertni trenutak u njihovoj karijeri.
Meritas su za ponedjeljak u srpnju ovoga ljeta, dakle 11.7., pripremili glazbeno putovanje kroz svih pet postaja-albuma na kojima će se ukrcati publika koja ih prati sve ove godine, ali i neka nova lica kojima je upravo spoj Meritas i Klovićevih dvora kombinacija koja se ne propušta.
Upravo na to osvrnule su se Anita i Meri: I inače nas oduševljava ljepota, posebno kad je natopljena vanvremenskim… Tako se osjećamo u Klovićevim dvorima, u Atriju koji nas, evo, dobroćudno prihvaća i ovo ljeto… Vraćamo mu se, zahvalne i nestrpljive da sa svojim glazbenicima zasviramo našoj publici. Lijepo je i što je organizator proširio priču koja traje cijeli dan i posjetitelj može uživati i u izložbi, te nastaviti s našim koncertom… Sjećamo se odlične atmosfere i nadamo se da ćemo je ponoviti ali i nadmašiti…
Publika će se podsjetiti na pjesme koje su obilježile njihovo djelovanje kao što su Budim se, Igra, Umjesto isprike, Odjednom ti, ali i njihovu najnoviju pjesmu Pričaj mi.
Anitu i Meri na pozornici prate redom osebujni glazbenici koje ovdje predstavljamo: Ivan Božanić, električna gitara, Mladen Munivrana, bas gitara, Tin Ostreš, bubanj i Zdeslav Klarić, električni piano.

Anita Valo i Meri Jaman, vokali
Ivan Božanić, električna gitara
Mladen Munivrana, bas gitara
Tin Ostreš, bubanj
Zdeslav Klarić, električni piano.

Anita Valo i Meri Jaman, glazbenice i autorice, idejne su začetnice sastava Meritas, koji od 1996. njeguje autorski pop glazbeni izraz koji se već tada pripisuje svjetskom zvuku. Autoritativni Anitin glas izuzetne interpretacije koji dominantno usmjerava glazbenu misao, stapa se s Merinim mekanim i baršunastim, te tako stvaraju prepoznatljivu glazbenu sliku koju glazbena kritika i ljubitelji glazbe hvale i koja ih svrstava među najemitiranije izvožače u hrvatskom radijskom eteru.

Iako samozatajne i izbirljive u načinima pojavljivanja, na svojim koncertima vrhunski dočaravaju snagu koja se skriva u njihovi skladbama, ali i ono poetično, toplo i intimno, onaj njima svojstveni sraz melankolije. Iza sebe imaju šest albuma, nekoliko nominacija za glazbene nagrade, dobitnice su nacionalne diskografske nagrade Porin.
Anita Valo i Meri Jaman svoju glazbu ističu kao presliku određenog vremena u kojem osjećaju, stvaraju i žive.


Komentari