Glazbeni spektakl na Rock akademiji: U Zagreb stižu najbolji od najboljih!

U zagrebačkoj Glazbenoj školi Ladislav Račić (Rock akademija) održat će se od 29. lipnja do 5. srpnja međunarodni susreti najpoznatijih jazz akademija svijeta (IASJ Meeting). Ovo je prvi put da će se u Hrvatskoj održati ovaj susret, a osim profesora i predstavnika fakulteta i akademija, doći će i oko 50 najboljih studenata iz čitavog svijeta. Svi oni će tjedan dana vježbati, učiti i svirati na javnim pozornicama grada.

Velika mi je želja i čast zajedno sa svojim suradnicima pružiti sve što je u našoj moći i mogućnostima naše škole da IASJ Meeting Zagreb 2019 bude na razini dosadašnjih susreta. Prošlih je godina meeting održan u Lisabonu, Bostonu, Sieni, a prošle godine u Estoniji. Naša je škola članica gotovo 10 godina i u tom je razdoblju ostvarila brojne kontakte te razmijenila bogata iskustva s ostalim članicama”, istaknuo je privremeni ravnatelj Glazbene škole, Ladislav Račić.

Udruga IASJ sa sjedištem u Haagu u Nizozemskoj (International Association of Schools of Jazz, www.iasj.com) je osnovana 1991. godine kako bi uspostavila i ojačala suradnju između jazz akademija širom svijeta. Ona okuplja predstavnike ustanova, profesore i studente iz četrdesetak država svijeta. Svake godine IASJ održava krajem lipnja tjedan okupljanja svojih članovakod ustanove članice koja se kandidira nekoliko godina unaprijed. U tjedan dana održavaju se brojni zajednički sastanci i predavanja, majstorske radionice, tematske diskusije, pokusi ansambala , snimanja i svaku večer koncerti nastavnika i studenata.

U Zagreb tako ove godine dolaze profesori i studenti iz cijeloga svijeta, od Argentine, Kolumbije i Brazila do Švedske, Portugala i SAD-a. Međunarodni susret IASJ ostvaren je u suradnji s Jazz.hr-om.


Komentari