Glazbeni spektakl: Britanska sopranistica Sarah Brightman stiže u Zagreb

Glazbena diva čiji se nastup u Zagrebu nestrpljivo očekuje prodala je milijune albuma i stekla vječnu slavu, no privatni život uspjela je uglavnom zadržati u tajnosti

Tri desetljeća karijere na pozornicama diljem svijeta, milijuni prodanih albuma i titula najuspješnije sopranistice svih vremena Sari Brightman donijeli su brojna priznanja struke, ali i neskrivenu ljubav publike. Ipak, o samozatajnoj divi manje se zna izvan svjetala pozornice, jer je njen talent redovito u drugi plan stavljao neke zanimljive činjenice.

Tako je manje poznato da je Sarah Brightman karijeru počela u plesnoj skupini Hot Gossip te da je tijekom godina provedenih u grupi samostalno objavila nekoliko disco singlova.

cc

U 21. godini života debitirala je na londonskom West Endu u kultnom mjuziklu Cats, tijekom kojeg je upoznala legendarnog glazbenog producenta Andrewa Lloyda Webbera i udala se za njega. Iako brak nije potrajao, poslovno su nastavili surađivati dugi niz godina.

Njen duet s talijanskim tenorom Andreom Bocellijem Time to say Goodbye s 12 milijuna prodanih primjeraka postao je jedan od najizvođenijih singlova svih vremena. Njegova je popularnost nepromijenjena do danas, a singl je zaslužio i pomalo morbidno priznanje druge najomiljenije pjesme u Velikoj Britaniji za izvođenje na pogrebima (odmah iza Sinatrinog evergrina My Way). Ulaznice za ovaj glazbeni spektakl, koji će se održati 21. prosinca, mogu se kupiti u sustavu Eventim ili na svim Eventim prodajnim mjestima.

 


Komentari